ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 09:20

Porsche'lu itfaiyeci 30 bin TL taksit ödemiş

Porschelu itfaiyeci 30 bin TL taksit ödemiş

İstanbul İtfaiyesi'nde rüşvet karşılığı işyerlerine usulsüz çalışma ruhsatı verildiği iddialarıyla ilgili soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı.


İstanbul İtfaiyesi'nde 13 kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğu yolsuzluk soruşturmasında şok bilgiler ortaya çıktı Savcı Mesut Erdinç Bayhan'ın yürüttüğü soruşturmada İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Teknik Büro ve Zabıta Amirliği'nde çalışan bazı görevlilerin rüşvet ve irtikap eylemlerini yangın raporu alınmasında iş takipçiliği yapan şahıslar ile ortak menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket ettikleri belirlendi.

3 YILDA 227 SUÇ EYLEMİ

Sahte belge düzenleyerek alış veriş merkezi, okul ve kreş gibi birçok işyerine ruhsat verilmesini sağlayan şüphelilerin, 3 yıl içerisinde 227 suç eyleminde bulundukları iddialar arasında. Şüphelilerin sahte belge düzenleyerek ve rüşvetle yaptığı tespit edilen eylem sayısı ise 164...

30 BİN TL TAKSİT ÖDÜYOR

Soruşturmanın aslında Haziran 2013'te bittiği operasyon için Ocak 2014'e kadar beklendiği belirlendi. Bu arada şüphelilerin birçok eylemine göz yumulduğu tespit edildi. Şüphelilerden iş takibi yapan S.Y.nin, itfaiye çalışanları ile usulsüz rapor almak isteyen işyeri sahipleri arasında köprü görevi kurduğu, usulsüz rapor alınmasına aracılık etmek suretiyle yüklü miktarda rüşvet aldığı belirlendi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen S.Y.'nin aldığı rüşvetlerle lüks bir yaşam sürdüğü ve eşine Porsche araba aldığı tespit edildi. Savcılığın tespit ettiği 164 eylemin çoğunda imzası olduğu belirtilen S.Y'nin ayrıca üç lüks dairesinin daha olduğu öğrenildi. S.Y.'nin bu daireler ve diğer harcamaları için aylık ortayla 30 bin TL taksit ödediği belirlendi.

13 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma ruhsatı almak isteyen alışveriş merkezleri ve işyerlerine usulsüz belge düzenledikleri gerekçesiyle operasyon düzenlenmiş 28 kişi gözaltına alınmıştı. 28 kişiden 13'ü tutuklanırken 11 kişi ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmıştı. İtfaiye Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, çalışma ruhsatı alma aşamasında olan işyeri ve belediye başkanlıklarından alınacak iskan ve yapı projelerinin onaylanmasında "Binaların Yangından Korunmasına Uygunluk" raporu veriyor. İtfaiye raporu olmadan işyeri ve kurumlar çalışma ruhsatı ve iskan alamıyor.

Kaynak: Sabah 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER