ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2014 Perşembe 13:03

Polisler bunu da yaptı

Polisler bunu da yaptı

Polis Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü noktayı ablukaya alırken Kızılay-Sıhhiye arasına çelik duvar örüldü.


Eylemcilerin Kızılay Meydanı'na girişini engellemek için polis, Atatürk Bulvarı'nın Sıhhıye tarafından girişine çelikten duvar ördü.

Valiliğin 1 Mayıs için izin verdiği Tandoğan ve Sıhhiye meydanlarında kutlama komiteleri tarafından platformlar kurduruldu. Emniyet güçleri de meydanların çevresine bariyerler yerleştirdi.

POLİSTEN ÇELİK DUVAR

Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylara müdahale için 4 tane portatif çelikten duvar yaptırmıştı. Türkiye'de ilk defa bugün Sıhhiye-Kızılay arasına çelik duvar örüldü.

Kutlamalara izin verilmeyen Kızılay Meydanı'na çıkan Ziya Gökalp ve Cemal Gürsel caddelerinde park halindeki araçlar, izinsiz yürüyüşlere yapılacak olası müdahalelere karşı çekicilerle kaldırılırken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Kızılay ve çevresinde 1 Mayıs ile ilgili izinsiz yapıştırılan afişleri söktüğü görüldü.

Maçlarda kullanılan ve adına arama-kapama kabini adı verilen çelik duvar, bu yıl ilk kez 1 Mayıs eylemlerinde kullanılıyor. Sıhhıye Meydanı'ndan Kızılay'a yürüyüşleri engellemek için kullanılan çelik duvarın birçok özelliği var. Maçlarda mobil X-Ray olarak kullanılan bariyer bu kez kapama kabini görevi görüyor. Kabinin her iki tarafında bir de TOMA bekletiliyor. Kabinin önü ise çelik bariyerlerle çevrili. Çok sayıda polis, kabinin etrafında hazır bekliyor. Bir diğer özelliği ise kabinin ön tarafında bulunan borular. Bu borulardan olası bir müdahalede gaz kullanılabiliyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER