ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 12:01

Personele iş güvenliği semineri

Personele iş güvenliği semineri


Keçiören Belediyesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ÇASGEM işbirliğiyle belediye personeline 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' konulu seminer verildi.

Keçiörenlilere daha kaliteli hizmet vermek için yoğun bir çaba gösteren Keçiören Belediyesi, personele yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor. Keçiören Belediyesi, Hizmet İş Sendikası ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliğiyle Keçiören Belediyesi çalışanlarına yönelik 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' konulu seminer verildi. ÇASGEM Eğitim Şube Müdürü Muhittin Bozöyük tarafından Keçiören Belediyesi Ovacık Hizmet Birimleri ile Keçiören Belediyesi Meclis Salonu'nda verilen seminer üç gün sürdü. Seminerde katılımcılara İş sağlığı ve güvenliğinin temel prensipleri, meslek hastalıkları, iş kazası. tehlikelerden korunma ve alınacak önlemler, işyerlerinde yapılması gereken kontroller, uyarı ve ikaz işaretleri gibi konular hakkında bilgiler verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan ÇASGEM Eğitim Şube Müdürü Muhittin Bozöyük, günlük yaşamdan çeşitli örneklerle sunum yaptı. Basit güvenlik tedbirleriyle iş kazalarının büyük bir kısmının önüne geçilebileceğini belirten Bozöyük, çalışma hayatındaki basit tedbirsizliklerin büyük sıkıntılara yol açabileceğine dikkat çekti. Çalışanların işlerini yaparken dikkatli olmaları gerektiğine değinen Bozöyük, çalışanlardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Eğitim seminerleri ile vatandaşlara en iyi hizmeti vermeyi ve belediye çalışanlarının bilinçlenmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, farklı alanlarda çalışan personelin iş güvenliğine dair riskleri öğrenmesinin önemli olduğunu söyledi. Yöneticilerin de çalışanlarla beraber tüm tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Başkan Ak, belediye personelinin iş hayatında bilinçlenmesini sağlayan ve hizmet kalitesine değer katan farklı seminerleri düzenlemeye devam edeceklerini kaydeti.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER