ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ekim 2014 Cumartesi 15:37

Ölüme Bile Birlikte Gittiler

Ölüme Bile Birlikte Gittiler

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir karı-koca, 68 yıllık evliliğin ardından, aynı gün birkaç saat arayla vefat etti ve yan yana toprağa verildi.


Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir karı-koca, 68 yıllık evliliğin ardından, aynı gün birkaç saat arayla vefat etti ve yan yana toprağa verildi.

Yukarıtepe Mahallesi’nde yaşayan ve 68 yıldır evli olan çiftten, 85 yaşındaki Ayşe Konan aniden rahatsızlanarak vefat etti. Eşinin ölümünden dolayı çok üzülen 90 yaşındaki Şevki Konan da 6 saat sonra hayatını kaybetti. Yaşlı çiftin cenazeleri Yukarıtepe Mahallesi’ndeki camide cenaze namazı kılınmasının ardından aile kabristanlığında yan yana defnedildi.

Çiftin oğlu 47 yaşındaki Kadir Konan, anne ve babasını aynı gün kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, “Annem yaklaşık 3 yıldır yatalak olarak hastalığını çekiyordu. Aynı ev içerisinde yıllardır beraber yaşıyorlardı. Dün akşam saat 18.30’da annem vefat etti. Babam da 6 saat sonra annemin cenazesinin başında vefat etti. Allah aynı gün vefat etmeyi onlara nasip etmiş. Birbirlerini çok seviyorlardı ve 68 yıllık birlik içinde yaşamlarını sürdürüyorlardı. Ben 47 yaşındayım. Bugüne kadar ne annemi ne de babamın birbirlerine karşı ağır bir kelime dahi kullandığını bilmiyorum. Her namaz sonraları birbirlerine ‘Ölüm geldiğinde birlikte gidelim öbür tarafa’ derlerdi ve beraber gittiler. Allah mekanlarını cennet etsin. Bizleri bu acılı günümüzde yalnız bırakmayan herkese de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çiftin birbirine çok bağlı olduğunu belirten yakınları, ’’Ölüm, bile onları ayıramadı’’ dediler.

Yaşlı çiftin 4 çocuğu olduğu öğrenildi.









 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER