ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:30

Okuma yazma kursuna büyük ilgi

Okuma yazma kursuna büyük ilgi


Muş’un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinin Yıldızlar mezrasında açılan okuma-yazma kursunda yaşları 20 ile 50 arasında değişen 20 bayan okuma yazma öğreniyor.

Korkut Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi mezrada okuma-yazma kursu açtı. Zamanında okuma imkânı bulamayan yaklaşık 20 bayan açılan kursta eğitim görmeye başladı. Hafta sonları 09 ile 13.00 saatleri arasında kursa katılan bayanlar, okumayı öğrenecekleri için mutlu olduklarını ve kendilerini büyük bir eksiklikten kurtulduklarını söylediler. Okuma-yazma kursuna katılan Gülten Yıldız, geçmişte imkânları olmadığı için okuma-yazma öğrenemediğini vurguladı. Yıldız, “Okumayı ve yazmayı bilmediğim için çocuklarımın yaptığı ödevleri veya televizyonda geçen altyazıları okuyamıyordum. Hastaneye gittiğimiz zaman hangi odaya gideceğimi bilmiyordum. Bir gazete veya dergi gördüğüm zaman sadece fotoğraflara bakıyordum. Başka şehirlere gittiğimde adresleri sorsam okuma, yazma bilmediğim için tabelaları okuyamıyordum. Köyden çıktığım zaman mutlaka yanımda birileri olurdu. Ama şimdi okumayı öğreneceğim için, her yere tek başıma gidebilirim ve en önemlisi çocuklarımın evde yapacakları ödevlerine bakabilirim. İlaçların içindeki kullanma talimatlarını okuyarak yan etkilerini gördüğüm zaman ne yapacağıma karar verebilirim” dedi.

Okuma-yazma kursu sayesinde kendisinden daha çok emin olduğunu ve kendisine bir özgüven geldiğini söyleyen Vesile Yıldız ise “Okumayı öğrenmekle en büyük eksikliğimi giderdiğimi düşünüyorum. Okumayı bilmediğim dönemlerde çocuklarıma bile bir faydam olmuyordu. Bu kurs sayesinde okumaya yeni başladım ve çocuklarım hangi kitapları okuyor, bu kitapların faydaları nelerdir bunları öğrendim. Okuma yazmayı öğrenmekle büyük bir eksikliğimi giderdiğimi düşünüyorum. Bu konuda katkısı olan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İLK OLARAK ALAN TARAMASI YAPILDI

Okuma-yazma bilmeyen bayanların, çocuklarına bile yardımcı olamadığını söyleyen kurs
öğretmeni Bahattin Aktaş da, her bayanın bir anne olduğunu ve her annenin okuma, yazma bilmeye hakkı olduğunu vurguladı. Aktaş “Yapılan alan taramasında bu mezrada 20 civarında bayanın okuma, yazma bilmediği tespit edildi. Bu bayanların okumayı ve yazmayı öğrenmeleri için burada okuma-yazma kursu açıldı. Bütün bayanlar bir annedir. Bu anneler, çocuklarına fayda sağlamak istiyorlarsa, öncelikle okumayı öğrenmeleri gerekir. Zamanında kısıtlı olan veya okuma fırsatı bulmayan bayanlarımız, bu kurslar sayesinde okumayı öğreniyorlar. Bu kursların önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Annelerimiz, kızlarımız zamanında kendilerine imkân verilmediği için veya imkân bulamadıkları için okuyamadılar. Şimdilik Kaymakamlığın ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün katkılarıyla Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu bu kurslar sayesinde annelerimiz bu yaşta okumaya gayret gösteriyorlar. Bizde hafta sonları buraya gelerek kendilerine ayrılan süre zarfında eğitimlerimize devam ediyoruz. Kurs sonunda uygun görülmesi halinde veya Halk Eğitim Merkezi’nin 2’inci kademe kursu açması halinde burada bir kurs daha vererek, buradaki bayanlarımıza gerekli olan okuma-yazma eğitimini verip kursumuzu tamamlayacağız” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER