ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 17:18

Öğretmen kanser hastası öğrencisi için çırpınıyor

Öğretmen kanser hastası öğrencisi için çırpınıyor

Çanakkale'de bir ilkokul öğretmeni, kanser hastası öğrencisi için büyük fedakârlıklar yaparak, hayata tutunması için her yolu deniyor.


İstiklâl İlkokulu'nda öğrenim gören 9 yaşındaki Bora Tezzel, geçen yılın başlarında bu hastalığa yakalandı. Aynı yıl akciğer ameliyatı oldu ve kemoterapi gördü. Doktorların umudu kestiği dönemde, aldığı destekle ayakta durdu. Hastalığını yenmek için kendisi ve ailesi büyük mücadele verdi. Bu sürede Bora, en büyük desteği öğretmeni Nermin Ertürk ve sınıf arkadaşlarından gördü. Öğretmeni hep onun yanında oldu, evde ders verdi. Yıl kaybı olup üzülmesin diye sınavlarını da evde yaptı. Ona özel yiyecekler hazırladı, hayattan kopmaması için her hafta telefonla bağlanıp sınıfla görüştürdü. Bora için özel slaytlar hazırladı, elleriyle kazaklar, şapkalar ördü. Mutlu etmek için, mücadeleyi bırakmaması için büyük fedakârlıklar yaptı.

Bora tam iyileşti derken bu sefer ayağından ameliyat geçirdi. Öğretmeni hiç vazgeçmedi. Bora için sınıfı topladı ve evde ziyaret etti. Nermin Öğretmen, öğretmenden öte annelik görevi yaptı. Sınıftaki arkadaşlarından hiç koparmadı. Öğretmenin bu çabaları ile Bora da hem hayatta tutundu hem de hastalıkla mücadelede başarı elde etti. Annesi Elvan ve babası Raşit, bu zorlu süreçte en büyük desteği veren Nermin Öğretmen'e büyük minnet borçlu olduklarını söylüyor. Bu çabanın, bütün öğretmenlere örnek olmasını istiyorlar.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER