ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Aralık 2014 Cuma 09:52

Muğlalı yabancılardan örnek kampanya

Muğlalı yabancılardan örnek kampanya

Muğla ve Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için Noel Haftası kapsamında 'Sevdiklerinize Armağanınız Kitap Olsun' adlı kampanyayı başlattı.


Muğla ve Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için Noel Haftası kapsamında 'Sevdiklerinize Armağanınız Kitap Olsun' adlı kampanyayı başlattı. Kampanya kapsamında dernek üyeleri Köyceğiz İlçesi'ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulu kütüphanesine 200 kitap bağışladı.

Muğla ve Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği, kayıp durumunda aileleriyle irtibata geçilmesi için zihinsel engellilerin kullanacağı özel bileklikler hazırlanmasını içeren 'Can Melek Projesi'nin ardından farklı sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı. Dernek yönetimince bu yılın başında okuma oranının yükselmesi adına başlatılan '11 Bin Kitap Dağıtım Kampanyası' amacına ulaştı. Yılın çeşitli günlerinde dernek üyeleri tarafından kent genelindeki anasınıfı, ilk-ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere ansiklopedi, roman ve hikaye kitapları başta olmak üzere 13 bin adet kitap dağıtımı yapıldığı açıklandı.

Noel Haftası'nda dernek üyeleri, 'Sevdiklerinize Armağanınız Kitap Olsun' kampanyasına start verdi. Kampanya kapsamında Köyceğiz İlçesi'ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulu kütüphanesine 200 kitap bağışlandı. Şimdiden 2015'i kitap okuma ve paylaşma yılı ilan ettiklerini belirten Dernek Başkanı Halil Karanfillioğlu, "Çevremizde, okumaya yönelik bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Yakın zamanda internette oluşturacağımız kütüphanelerle kitap paylaşımı yapılmasını da hedefliyoruz. Her evde bir kütüphane kurulması için veli toplantıları yapıyoruz. Önemli günlerde herkesin birbirine kitap hediye etmesi gerekiyor. Ülkemizde okuma oranı 10 binde 1 ile ifade ediliyor. 2015'i kitap okuma ve paylaşma yılı ilan ettik. Gelecek nesillerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız" dedi. Karanfillioğlu, "Her ay kitap okuma saatleri düzenliyoruz. Anasınıflarından başlayarak üniversite gençliğine kadar kitap okuma ve paylaşma sevgisini artırmayı istiyoruz. Hastanelerde kitaplık konulması, yatan hasta ve refakatçilerin dini kitaplar dahil olmak üzere okuma ihtiyacını karşılanması için bize müracaat ediyorlar" diye konuştu.

Ayrıca Köyceğiz Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun kütüphanesine 200 kitap bağışı da yapıldı. Okulun Müdürü Mustafa Ali Coşkun, bu tür çalışmaları ayakta alkışladıklarını söyledi. Kütüphaneden sorumlu Türkçe öğretmenleri Nuray Karaman ile Özcan Sağdıç ise eğitim için herkesin elini taşın altına koymaları gerektiğini söyledi.








KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER