ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Eylül 2014 Cumartesi 11:10

Muğla'da servis araçları ve taksilere sınırlama

Muğlada servis araçları ve taksilere sınırlama

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi 2. Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Müfit Bayram başkanlığında yapıldı.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2. Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Müfit Bayram başkanlığında yapıldı. Toplantıda 142 ana madde, 61 alt madde ile birlikte toplam 203 dilekçe ve teklif karara bağlandı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı, Bodrum Liman Başkanlığı, Karayolları, Şoförler ve Otomobilciler Odası temsilcileri katıldı.

Ulaştırma Daire Başkanı Alper Kolukısa, yaptığı açıklamada, "İl genelinde ulaşımı düzenleme yetkisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetleri arasındadır. Bu yetki dahilinde ulaşım sistemimizin düzenlenmesi, vatandaşlarımızın hak ettiği kaliteli ve güvenli ulaşım sisteminin oluşması için il genelinde bütün kurumlarımızın katılımıyla aldığımız kararlarla yaptığımız çalışmalar hız kesmeden devam edecektir." dedi.

Toplantıda alınan kararlardan bazıları şöyle: "17 Eylül 2014 tarihinde yapılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Kurulu toplantısında 2014-2015 eğitim öğretim sezonunda il genelinde yapılan öğrenci servis taşımacılığı ücretlerine zam yapılmaması, vatandaşların ve ilin ziyarete gelen misafirlerin kullandığı ticari taksilerin kaliteli ve düzenli hizmet vermesi için ticari taksilerin yaş sınırının 10 yaş ile sınırlandırılması, personel servis taşımacılığı yapan araçların yaşlarının 12 yaş ile sınırlandırılması, il genelinde faaliyet gösteren tüm (kooperatif, birlik vb.) toplu taşıma araçlarında bütünlüğü ve bilinirliği sağlamak, trafik düzeni ve korsan taşımacılığı kontrol altına almak, araç devirlerinde karmaşıklığı önlemek maksadıyla, araçların tümüne '48 TM' grubu ile başlayan plaka verilmesi."

UKOME tarafından alınan kararların Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün imzalanmasıyla birlikte yürürlüğe gireceği ifade edildi. Personel servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik kararın 1 Mart 2015'te yürürlüğe gireceği, bu tarihe kadar araçlarını yenilemeyenler hakkında UKOME'nin mart ayında yapacağı toplantıda karar verileceği öğrenildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER