ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Haziran 2013 Perşembe 17:40

Müftü karısı CHP'li ilçe başkanının karısı çıktı

Müftü karısı CHPli ilçe başkanının karısı çıktı

Gezi Parkı olayları başladığından beri sosyal medyada pek çok yalan haber üretildi ama bu yalan 'bu kadar da olmaz' dedirten cinsten.


Gezi Parkı olayları başladığından beri sosyal medyada pek çok yalan haber üretildi. Bu yalan haberlere inanan binlerce insan sokaklara döküldü. Sosyal medyada belirli grup tarafından hazırlanan provokasyonlara bir yenisi daha eklendi.

5 VAKİT NAMAZ KILIYORUM DEYİP, MÜFTÜ KARISIYIM DEMİŞTİ

Gazeteci-yazar Yılmaz Özdil tarafından sosyal medyada servisi edilen görüntülerde, müftü eşini olduğunu ve 5 vakit namaz kıldığını iddia eden başı kapalı bir kadın, Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etmişti.

DEŞİFRE OLDU (VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ)

A Haber'de ekrana gelen "Deşifre" programı binlerce kişi tarafından paylaşılan provokasyon amaçlı görüntülerdeki kadının kim olduğunu ortaya çıkardı.

SOSYAL MEDYADA OLAY OLAN BU KADIN GERÇEKTE KİM?

Adı "Gül Taşlı Cenal", İstanbul Bilgi Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü mezunu. Bir dönem Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Basın danışmanlığı kadrosunda yer aldı. Çeşitli yayın organlarında muhabirlik, kadın programlarında da yapım asistanlığı yaptı. Gazeteciliği bırakarak Balıkesir'in Burhaniye ilçesine taşınan Gül Taşlı Cenal, bar işletmeciliği yapmaya başladı. 2010 yılında CHP İlçe Başkanı Faruk Celal ile hayatını birleştirdi. Gül Taşlı Cenal Gezi Parkı provokasyonlarında da en ön sıralarda yer aldı.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Gezi olaylarına destek için kamera karşısına geçip kendisini 'müftü karısı' olarak tanıtan Gül Taşlı Cenal'ın Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bar işlettiği, başörtüsü takmadığı ve eski CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi olduğu ortaya çıktı. Gül Taşlı Cenal'ın başörtülü görüntüsünün partide tepkilere neden olduğu, ihracının gündeme gelmesi üzerine partiden istifa ettiği öğrenildi.

Sosyal medyada yayınlanan ve hit olan videoda kendisini müftü eşi olarak tanıtan kadın AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı'nın suç durusu sonucu ifadesi alınmak üzere bugün Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. Cenal karakolda verdiği ifade de, videoyu evde şaka mahiyetinde yeğenlerinin çektiğini, videonun silindiğini sandığını söylediği öğrenildi. Cenal'ın, "10 yaşındaki yeğenim telefondan indirerek Facebook’a yüklemiş. Bazı tanıdıklar beni arayarak konuyu anlatınca hemen Facebook’tan kaldırdım." diye ifade verdiği bildirildi. Emniyetten sonra Gül Taşlı Cenal, Burhaniye Adliyesi'nde savcılığa da ifade verdi.

Burhaniye İskele Mahallesi'nde Baykuş Bar’ın işletmeciliğini yapan Gül Taşlı Cenal’in esnaf komşuları, CHP eski ilçe Başkanı Faruk Cenal’în eşi olduğunu, başörtüsü takmadığını, eşinin müftü olmadığını doğruladı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER