ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 11:11

Muayenesiz asansörler mühürlenecek

Muayenesiz asansörler mühürlenecek

Belediye ekipleri, apartmanlarda bulunan asansörleri denetleyerek, muayene fişlerini inceledi.


Büyükçekmece Belediyesi, 30 Ocak 2015 tarihine kadar bakım ve muayenesi yapılmayan ve belediyeden muayene fişi almayan asansörleri mühürleme kararı aldı.

Son günlerde yaşanan asansör kazaları Büyükçekmece Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye meclisinde alınan kararla 30 Ocak 2015 tarihine kadar bakım ve muayenesi yapılmayan, belediyeden muayene fişi almayan asansörler Büyükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenecek. Kararın alınmasıyla birlikte harekete geçen ekipler, ilçede benzer kazaların yaşanmaması için asansörleri denetledi.

DENETLEMELERDE UYGUNLUK ORANI ARTTI

Asansör Muayenesi Proje Koordinatörü Serkan Yazıcı yapılan denetimlerde asansörlerde olması gereken özellikleri anlattı.

2012 yılında getirilen zorunlu denetlemeler kapsamında Büyükçekmece Belediyesi adına denetleme işlerini kendilerinin yürüttüklerini ifade eden Asansör Muayenesi Proje Koordinatörü Serkan Yazıcı uygun olmayan asansörlere belediye tarafından kullanım yasağı konulduğunu belirtti.

Yazıcı, “2012 yılı itibariyle asansörlere zorunlu denetleme getirildi. Bu denetlemelerin amacı olan kazaları ve can kayıpları önlemek, bunu araç muayenesine benzetebiliriz. Devletin can güvenliği açısından getirdiği zorunlu bir kontrol. 2012 yılında tüm Türkiye’de bu uygulama aynı anda başladı. Bölgeler olarak belediyelere yetki verildi. Türkiye’ de ilk yapılan denetlemelerde yüzde 10 sayısında uygun asansör vardı şimdi ise bu sayı yüzde 60’a kadar yükseldi. Kanunla belirlenen kriterler ve çalışmalarla bu rakamın yıl içinde yüzde 80’lere çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün belediye meclisinde yaptığı konuşmada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın asansörlere ilişkin olarak yeni bir çalışma yaptığını belirterek, “Mevcut yasalara göre, Büyükçekmece ilçesi sınırları içerisinde asansörü olup 30 Ocak 2015 tarihine kadar asansörlerin bakımını yaptırmayanlar tespit edilecek. Bu asansörler mühürlenerek bakanlığa bildirilecektir. Mührün sökülmesi durumunda da diğer Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.

“BU KONUDA DA ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ”

Devletin görevinin vatandaşın canını korumak olduğunu da vurgulayan Başkan Akgün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz vatandaşın canını korumak adına her türlü önlemi almak zorundayız. O nedenle evinde, işyerinde asansörü bulunan binalar, 30 Ocak 2015 tarihine kadar asansörlerinin muayenesini yaptıracaklar. Yetkili teknik ekip, o binanın asansörünün bakımını yaptığına dair gerekli evrakları belediyeye getirecek. Kendisine belediyemiz tarafından bir pul verilecektir. Muayene pulu asansörün sağ üst köşesine yapıştırılacak. Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi bu sistem artık bizde de yerleşmeli. Büyükçekmece Belediyesi, pek çok alanda olduğu gibi bu konuda da öncülük yapacak.”











KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER