ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 13:55

MR çektiremedi..çünkü...

MR çektiremedi..çünkü...

Ordu’nun Ünye ilçesinde 60 yaşındaki şahıs, sağlık problemleri yüzünden gittiği hastanede 160 kilo olduğu için MR çektiremedi.


Ordu’nun Ünye ilçesinde 60 yaşındaki şahıs, sağlık problemleri yüzünden gittiği hastanede 160 kilo olduğu için MR çektiremedi.

Ünye’de oğlunun düğün davetiyelerini dağıtmak için dolaşırken dengesini kaybederek betona ayağını vuran Temel Öztürk, Ünye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. MR’ı çekilmek istenen Öztürk’ün kilosu sorun olunca çevre hastanelerde MR cihazı aranmaya başlandı. Kendisine göre MR cihazı bulunamayan Öztürk, mağdur olduğunu belirterek yetkililere seslendi. Temel Öztürk, “Eylül ayının 20’sinde oğlumun düğünü olacaktı. Ondan bir hafta önce davetiye dağıtmaya başladık. Davetiye dağıtırken bir yerde ayağımın üzerine düştüm ve betona vurdum. Daha sonra ayağım şişti ve yine kendiliğinden iyileşti, ben de ciddi bir durum olmadığını düşündüm. Düğün bitti ve bayrama ulaştık. Bayramın 2. günü ayağım sancılanmaya başladı, kızardı, şişti ve yürüyemez hale geldim. Komşumuz doktor, o sağ olsun beni hastaneye getirdi ve ’bir süre seni burada tutacağız’ dedi ve ilgilendi. İğne ilaç tedavisi yapıldı ve daha sonra MR çekileceği söylendi. Ancak MR çekilecek hastane 120 kilodan fazla bir kişinin MR’ını çekemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine doktorumuz çevre hastanelerde MR araştırmaya başladı ve Karadeniz Bölgesi’nde bu şekilde bir MR olmadığını söyledi. Doktorumuz da bunun yerine başka şekilde tedavi uygulayacağını söyledi” diye konuştu.

Türkiye’de sadece kendisinin kilolu olmadığını ve bugün kendi başına gelen durumu başkalarının yaşamamasını istediğini belirten Öztürk, “Türkiye Cumhuriyeti’nde tek kilolu insan ben değilim. Hastanelerde MR cihazı var ama ben kiloluyum bana göre olanı yok. Benim gibi binlerce insan var. Bu Karadeniz Bölgesi’nde neden yüksek kilolu insanlar için MR olmasın?” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER