ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2014 Pazar 10:45

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin merkez ile Tarsus ve Erdemli ilçelerinde kuvvetli sağanak uyarısı yaptı.


Kent merkezi ile Tarsus ve Erdemli'de, öğleden önce kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışın, 2-3 saat sürebileceği tahmin ediliyor.

Yetkililer ve vatandaşlardan sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olması istendi.

Bölge müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Yağışların Mersin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Marmara, Ege ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece artacağı, Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi'nde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, batı kesimler ile zamanla ülke genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Mersin çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER