ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Şubat 2014 Cumartesi 10:16

Meteorolojiden kritik uyarı

Meteorolojiden kritik uyarı

Havalar nasıl olacak? Bu illerde yaşayanlar dikkat!


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında ülkemiz genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBULLULARI SEVİNDİREN YAĞMUR

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur sabah saatlerinde de etkili oldu. Önceki gün 20 dereceyi geçen hava sıcaklıkları yağmurla birlikte 8 dereceye kadar düştü.

Barajlardaki doluluk oranının yüzde 30 civarına düşmesiyle susuzluk endişesi duyan İstanbulluları yağmur sevindirdi. Sabah saatlerinde soğuk hava ve rüzgarla birlikte etkili olan yağmur devam ediyor. İşine erken giden vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

YAĞIŞLAR NERELERDE ETKİLİ OLACAK?

Yağışların  genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu, Balıkesir, Çanakkale'nin iç kesimleri ile sabah saatlerinde Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimi hariç bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Malatya ve Elazığ, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yağmur, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER