ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Şubat 2014 Salı 13:51

Meteorolojiden bu illere kritik uyarı

Meteorolojiden bu illere kritik uyarı

Havalar nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmeler şöyle...


Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak. İstanbul ve İzmir'de çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Ankara'da ise parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünün sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolunun batısı, Güneydoğu Anadolunun kuzey ve batısı ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu, Marmara, Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Muğla'nın Bodrum, Fethiye ilçeleri ile Antalya'nın Kumluca, Kemer, İbradı ve merkez ilçelerinde yağışların öğleden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, Muğla'nın Bodrum, Fethiye ilçeleri ile Antalya'nın Kumluca, Kemer, İbradı ve merkez ilçelerinde yağışların öğleden sonra yer yer kuvvetli olacağı yönünde uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede hava parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde geçecek. Yağışlar öğleden sonra etkisini artıracak. Özellikle Muğla'nın Bodrum, Fethiye ilçeleri ile Antalya'nın Kumluca, Kemer, İbradı ve merkez ilçelerinde yağışların öğleden sonra yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Denizlerde ise rüzgar Bodrum-Kaş arasında kuzeybatıdan 4 ile 6, Kaş ile Anamur arasında kuzey, öğleden sonra güney yönlerden 2 ile 4 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği ise 1 ile 2,5 metre civarında olacak. Hava parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağış anında görüş mesafesi 1 kilometreye kadar düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca, Adana başta olmak üzere Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde saat 20.00'ye kadar kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu.

Açıklamada, vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Balıkesir ve Çanakkale'nin doğu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç kesimleri ile Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, K.Maraş, Mersin'in doğu, Hatay kıyı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı, gece saatlerinde kuzeydoğusunun yüksekleri karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Artvin dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu batısı ile gece saatlerinden itibaren Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.  

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER