ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2014 Pazar 07:54

Mesir Festivali'nin ''Hafsa Sultanı''

Mesir Festivalinin Hafsa Sultanı

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali çerçevesinde düzenlenen "Festivalin Sultanı Siz Olun" yarışmasında seçilen Ezgi Limanlı, geleneksel mesir saçım töreninde bu yılın "Hafsa Sultanı" olacak.


Mesir şenliklerinde Hafsa Sultan olacak kişinin son 4 yıldır yarışmayla belirlendiğini kaydeden Karaköse, "Hafsa Sultan olarak seçilen kişi, gelecek yılki yarışmaya kadar yurt içi ve yurt dışında Manisa'yı tanıtım törenlerde Hafsa Sultanı temsili olarak canlandıracak" dedi.

Gelecek yıl yapılacak yarışmanın Manisa dışına taşacağını vurgulayan Karaköse, "Ülke genelinden katılımın yapılması için şimdiden çalışmalara başlayacağız. Manisa ve mesir macununun daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamak amacıyla daha geniş bir organizasyonla bu yarışmayı düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Sultan, lise öğrencisi ve yarışmaya ailesinden habersiz katılmış

Yarışmada Hafsa Sultan seçilen Ezgi Limanlı, yarışma sürecinin çok eğlenceli geçtiğini, yarışmacıların birbirlerine ısınarak arkadaş olduğunu söyledi.

Mutluluğunu dile getiren Limanlı, "Yarışmaya katıldığımdan ailemin haberi yoktu. Çarşıda dolaşırken başvuru formu doldurdum. Sonra buraya kadar geldim. Ailem de çok mutlu oldu, final yarışmasını izlemeye geldiler. Seçileceğimi beklemiyordum ama olmasını istediğim çok arkadaşım vardı. Manisalı ve lise son sınıf öğrencisiyim. Üç kardeşiz, iki erkek kardeşim var, en büyükleri benim" dedi.

Yarışmada Hafsa Sultan'ın nedimeleri olarak Merve Dinç, Hadiye Harım, İrem Koç ve Zeliha Türkmentepe seçildi. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER