ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 15:19

Meriç Nehri’nde su seviyesi yükseliyor

Meriç Nehrinde su seviyesi yükseliyor

Meriç Nehri’nde su seviyesi yükselmeye başladı.


Edirne’nin en önemli akarsularından Meriç Nehri’nde su seviyesi yükselmeye başladı. Trakya bölgesi ve Bulgaristan’da son günlerde yoğun yağışlar etkili oluyor. Yağış nedeniyle nehirlerin debileri yükseldi. Yaz ve sonbahar dönemlerinde suyun azaldığı Meriç, yağışlarla birlikte coştu. Saniyede 300 metreküp civarında seyreden nehir suyu bir anda yükselişe geçti.

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü’nün Edirne merkeze yakın Kirişhane mevkiindeki ölçüm istasyonda, saat 12.00’de 600 metreküp/saniye olarak ölçülen su miktarı 2 saat sonra 636 metreküp seviyesine ulaştı. Meriç Nehri’nin Bulgaristan Svilengrad kentindeki istasyonda yapılan ölçümlerde ise su seviyesi 993 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

Edirne’den geçen Tunca Nehri’nde de su seviyesinde yükselme meydana geldi. Artış, Meriç Nehri’ne göre daha düşük düzeyde gerçekleşiyor.

Meriç Nehri, geçtiğimiz yıllarda zaman zaman taşkınlara neden oluyordu. Ancak son yıllarda nehir yatağının temizlenmesi nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor.

Daha önce 800 metreküp/saniye seviyesinde taşkın alarmı verilirken, nehir yatağının temizlenmesiyle birlikte bu miktarı bulmasına rağmen taşkınlar yaşanmıyor.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER