ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2013 Cuma 16:19

Medet Ünlü'nün kardeşi öldürümesini yorumladı

Medet Ünlünün kardeşi öldürümesini yorumladı

Öldürülmesine dair görüş belirten kardeşi Mustafa Ünlü, Medet Ünlü’nün bazı yerleri rahatsız ettiğini kaydetti.


Çeçenlere yardım çalışmalarıyla ismi anılan ve aynı zamanda Çeçenistan muhalefetinin Türkiye fahri konsolosu işadamı Medet Ünlü'nün kardeşi Mustafa Ünlü, kardeşinin bazı yerleri rahatsız ettiğini kaydetti.

"O BİR DAVA ADAMIYDI"

Kardeş Ünlü, yaşananların bir tezgah olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bu cinayettir. Suikasttır. Suçu günahı olmayan bir insan hayatında eline silah alıp da, hiç kimsenin bir gram kanını akıtmayan, kalbini incitmeyen bir insana yapılan saldırıdır. Medet Ünlü bir dava adamıydı. Bu davasını devam ettirecek kardeşleri de var, hemşehrileri de var, yurttaşları da var. Bu davanın sonunun burada bitmeyeceğini, bunu siyasi maksatlı yaptıranlar var ise onlar çok iyi bilsinler. Ve adetleri, sayıları, siyasal sınırları ne olursa olsun bu dava burada bitmeyecek.”

Medet Ünlü'nün ömrünün büyük bölümünü, risk altında, muhacerette, anavatanına harcayan biri olarak geçirdiğini vurgulayan kardeş Ünlü, “Medet Ünlü bu davayı yürütürken hiçbir locadan, hiçbir tarikattan, hiçbir kurum ve kuruluştan bir kuruş maddi destek almadı. Bu davaya ömür ve gönül verdi. İnşallah bu davaya ömür ve gönül verecek binlerce Medet Ünlülerimiz olur.” ifadesini kullandı.

ABD Boston’daki terör saldırısı ile ilgili Çeçenlerin suçlanmasını da eleştiren Ünlü, “ABD gider kuleleri bombalar, 'İslami unsurlar yaptı' der, Rus KGB’si Moskova’yı bombalar 'Çeçenler yaptı' der. Boşluk bulanlar dolduruyorlar. Bu kayda değer bir şey değil. ABD-Boston’daki her iki delikanlı ve sonraki üçüncü kişi de ABD’nin en iyi üniversitelerinde okuyan ve burslu okuyan gençlerdir. Yani o bir tezgahtır. Ancak o tezgah hangi sınırın değiştirilmesi için yapıldı acaba? Bu saldırı hangi siyasal sınırların değiştirilmesi için yapıldı? Yoksa dama taşlarını mı oynatıyorlar. Ancak biz bir Medet değiliz, bin Medet'iz. On bin Medet'iz. Bir milyon Medet'iz. İthal ederiz gene millet oluruz.” şeklinde konuştu.

Medet Ünlü’nün kız kardeşi Münevver Gülseren ise kardeşinin şehitliği hak ettiğine inandığını söyledi. Gülseren, duygularını şu şekilde aktardı: “Şehitliği hak etti ve şehit olarak gitti. Halkı için uğraştı. Bütün insanlar için uğraştı. Siz de şahitsiniz, nasıl güzel uğurlandı. Allah'ın huzuruna da yüzü ak gitti. Mekanı cennet olsun. Peygamber Efendimiz'e komşu olsun.”

Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Kenan Kaplan da Türk vatandaşı bir Çeçenin katledildiğine işaret etti. Kaplan, şunları söyledi: “Çerkes toplumu olarak büyük acılar içerisindeyiz. Çeçen mücadelesinin yılmaz savunucusu Medet Ünlü kardeşimizi kaybettik. Bu, Türkiye’de işlenen cinayetlerin son halkası. Maalesef bu güne kadar bu cinayetlerin hiçbirisinin zanlısı bulunamadı. Daha önce hayatını kaybeden kardeşlerimiz Türk vatandaşı değildi. İlk defa bir Türk vatandaşı olan Çeçen kardeşimize de namlu çevrildi. Çerkez toplumu büyük infial içerisinde. Bu tetiği çeken ve arkasında olanların bir an önce meydana çıkarılmasını bekliyoruz.” 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER