ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2013 Pazar 11:54

Maden ocağında göçük!

Maden ocağında göçük!

Manisa Derkale Maden Ocağı'nda göçük meydana geldi.


Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 21 işçinin hepsi çıkarıldı. İşçilerden biri hayatını kaybetti.

Darkale mevkisindeki özel bir işletmeye ait kömür madeninde sabah saatlerinde göçük meydana geldi. Olay üzerine bölgeye, çevredeki kömür madenlerinden gelen ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı.

Darkale Kömür Öcağı'nda, galerinin 500 metresindeki baca denilen bölümde saat 05.30'da meydana gelen göçükte mahsur kalan işçileri kurtarmak için ekipler seferber oldu. Çevredeki diğer kömür ocakları ile diğer birimlerden kurtarma ekipleri kaza yerine yönlendirildi. Kurtarma ekipleri, ilk anda 6 işçiyi göçük altından çıkarttı. Daha sonra gelen takviye ekiplerle başlatılan yoğun kurtarma çalışması saat 09.30'ta tamamlandı.

Ocaktan en son bir işçinin cesedi çıkarılırken, diğer 20 işçi sağlık kontrolünden geçirildi ve yaralı olanlar hastanede tedaviye alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ocak 2010 tarihinde ziyaret etmiş, 2011 yılını maden işçileriyle birlikte karşılamıştı. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER