ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2014 Pazartesi 12:09

Maden işçisi olmak için şok iş başvurusu!

Maden işçisi olmak için şok iş başvurusu!

Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi onların gözünü korkutmadı, 115 maden işçisinin alınacağı yere yaklaşık 4 bin kişi müracaat etti.


Zonguldak'ta 115 işçi alınacak olan madende çalışmak için yaklaşık 4 bin kişi müracaat etti. Madenci adayları Soma'daki faciaya rağmen işsizlik nedeniyle başvuruda bulunuyor.

Onları Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi dahi korkutmadı, düşündürmedi. Çünkü onlar işsizdi, bir işe ihtayaçları vardı, geçim derdi herşeyden önemliydi maden işçisi adaylarının. 

CnnTurk.com'da yer alan habere göre, Zonguldak 'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu, maden işçiliği için 115 kadro açtı. İş için yaklaşık 4 bin kişi başvurdu. Soma'daki faciaya rağmen başvurularda geçen yıla oranla yüzde 30 artış var. Bu artışın nedeni, kentteki işsizlik sorunu.

İşçi adayları 5 kişilik komisyon önünde bazı uygulamalı testlere tabi tutuldu. 4 metrelik maden direği taşıyan adaylar, kazma, kürek ve baltaları nasıl kullandıklarını uygulamalı olarak gösterdi. 115 kişi, yapılacan değerlendirmelerin ardından Haziranda işbaşı yapacak. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER