ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 13:46

Maden işçisi o dehşet anları anlattı

Maden işçisi o dehşet anları anlattı

3 madencinin ağır yaralandığı kazada kömür ocağında bulunan maden işçisi Bahattin Hepdemir, patlama anını anlattı.


Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Akyazı köyünde bulunan kömür ocağında dün akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması sonucu 3 madencinin ağır yaralandığı kazada kömür ocağında bulunan maden işçisi Bahattin Hepdemir, patlama anını anlattı.

Akyazı köyündeki kömür ocağında işçi olarak çalışan Bahattin Hepdemir, patlama anında bir anda toz bulutu geldiğini ifade ederek, "Biz ocakta çalışırken, saat 18.00-18.30 civarlarında oldu. Galeri desen tahkimatı yaparken bir anda toz bulutu geldi. Çavuşumuz geldi ve ’patlama oldu, ayak göçtü herhalde’ dedi. Bende kendisine bu ’patlamaya benziyor’ dedim. Öyle deyince bir anda hemen koşuştuk bölgeden. Yaralıları aldık içeriden ve dışarı çıkardık" dedi.

"TEDBİRLER İYİYDİ"

Kömür ocağı içerisinde alınan tedbirlerin iyi olduğunu dile getiren Madenci Hepdemir, "Tedbirler iyiydi. Maden ocağında çalışırken rahatlıkla nefes alabiliyorduk. Şuanda burada nasıl nefes alıyorsak içeride de aynı şekilde nefes alabiliyorduk. Havalandırma vardı" şeklinde konuştu.

Altınyazı Köyü sakinlerinden Nizamettin Hepdemir ise, dün akşam olayın olmasının ardından maden ocağına gittiklerini söyledi. Patlamanın metan gazından olduğunu öğrendiklerinin iddia eden Hepdemir, "Yardım amaçlı biz de maden ocağına gittik. İşçiler içeriden çıkarılmışlardı. Kendilerinde ufak tefek yanıklar vardı. Kömür ocağı 2000 yılında açılmıştı" diye konuştu.

Altınyazı Köyü azalarından Nazım Özer, işletmenin yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, "Dün akşam yaşanan olay öncesi yaklaşık 90 kişinin çalıştığını biliyoruz. Kömür ocağının daha önceden faaliyetinin durdurulmasına rağmen akşam kaza oluncaya kadar devam ediyorlardı" dedi.

Öte yandan, Hüseyin K. ve Hayrettin K.’nin işletmeciliğini yaptığı Altınyazı Madencilik Tesisleri’nin, 7 Temmuz 2014’te faaliyetinin evrak eksikliğinden dolayı durdurulduğu iddia edildi. Ancak işletme sahibinin 27 Ekim’de savcılığa verdiği ifadede, madenin çökmemesi ve zarar görmemesi için oksijen ve su basılması gerektiği bunun için üretim amacı taşımadan madende işçi çalıştırılması gerektiği konusunda izin aldığı öne sürüldü.

Öte yandan madende çalışan işçilerin, Zonguldak’tan emekli maden işçileri olduğu öğrenildi.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER