ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 14:33

Maden işçileri son yolculuğuna uğurlandı

Maden işçileri son yolculuğuna uğurlandı

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında su baskını sonucu meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden İsa Gözbaşı ve Kerim Haznedar son yolculuklarına uğurlandı.


Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında 28 Ekim tarihinde su baskını sonucu meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 18 işçiden İsa Gözbaşı (23) ve Kerim Haznedar’ın (32) cansız bedenlerine önceki gece ulaşıldı. Maden işçilerinin yakınları ve çıkarılan iki işçinin cesedinden alınan örneklerin Ankara’ya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesinin ardından kimliği belirlenen işçiler İsa Gözbaşı ve Kerim Haznedar için yaşadıkları Aşağıçağlar köyünde cenaze töreni düzenlendi. Madencilerin tabutları, namazın kılınacağı köy mezarlığı önüne getirildi. Cenaze namazı öncesi maden işçilerinin yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü. Sinir krizi geçiren madencilerin yakınlarına sağlık görevlileri ambulanslarda müdahale etti. Cenaze namazı kılmak üzere alana gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sarılan Kerim Haznedar’ın babası Şükrü Haznedar, “Bunların cezasını kim verecek” şeklinde konuştu.

Öğle namazına müteakip Aşağıçağlar Köyü Mezarlığı önünde hazırlanan musallada kılınan cenaze namazına Gözbaşı ve Haznedar’ın yakınları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yetkililer, madenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan maden işçilerinin tabutları köy mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta İsa Gözbaşı için hazırlanan mezara öz annesi Hatice Tuncer fenalık geçirerek atladı. Mezara atlayan anne çevredekiler tarafından güçlükle mezar içerisinden çıkarıldı. Her iki madencinin cenazesi dualarla defnedildi.

İşçilerden, 7 aylıkken çocukları olmayan teyzesi ile eniştesine evlatlık verilen ve eniştesi Ali Gözbaşı’nın soyadını alan İsa Gözbaşı’na, madendeki kazanın ardından öz babası Hasan Hüseyin Tuncer ve üvey baba Ali Gözbaşı ile iki aile birlikte gözyaşı dökmüştü.

Maden işçisi 2 çocuk babası Kerim Haznedar ise maden ocağında kardeşi Ali Haznedar ile birlikte su baskınına yakalanmıştı.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER