ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2017 Cuma 12:32

Lüks otelde iftar 250 liraya yaklaşıyor!

Lüks otelde iftar 250 liraya yaklaşıyor!

Dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor. İstanbul'un birinci sınıf restoranlarında 55-200 lira arasında değişen iftar menüleri, Boğaz manzaralı 5 yıldızlı otellerde ise 95-245 lira arasında bulunuyor İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerinde iftar tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et, salata, meşrubat ve çaydan oluşan fiks menü 35 lira olurken, Beltur'un işletmeciliğini yaptığı köşklerde ise 85 lira olarak belirlendi.


İstanbul'daki lüks otellerin "5 yıldızlı iftar sofraları", kişi başı 250 liraya dayanıyor.

Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor.

İftar menüleri, İstanbul'un birinci sınıf restoranlarında 55-200 lira arasında değişirken, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri fasıl eşliğinde müşterileriyle buluşturan Boğaz manzaralı 5 yıldızlı otellerde ise 95 liradan başlayıp 250 liraya dayanıyor. Evde yapılan iftar ise çok daha uygun fiyata mal olabiliyor.

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dışarıda iftar yapmanın bedelinin ortalama 45 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığını, evde ise iftar sofrasının maliyetinin kişi başı ortalama 10 lira olduğunu bildirdi.

Türkiye'de insanların ramazanda bir kere de olsa dışarıda iftar yaptığını belirten Bingöl, "Kimi otelde, kimi lokantada, kimi de iftar çadırında iftar yapıyor." dedi.

Bingöl, dışarıda her yıl rutin olarak iftar yapan yüzde 50'lik bir kesim olduğunu, iş yerleri, STK'lar ve partilerin iftarlarından dolayı bu oranın yüzde 50'yi bulduğunu bildirdi.

Ramazanda çok ciddi iş hacmi oluştuğunu ifade eden Bingöl, "Toplu iftarlar da var, bireysel iftar programları da oluyor. Türk halkının ramazanda dışarıda iftara ödediği meblağ 1 milyar lirayı buluyor." diye konuştu.

 

- Otellerde iftar 95 liradan başlıyor

 

Ramazan ayına uygun şekilde menülerinde düzenlemelere giden İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerde iftar menüleri 95 liradan başlıyor.

Four Seasons Hotel at the Bosphorus'ta ramazan süresince kişi başı iftar Aqua restoranda KDV dahil 245 lira olarak belirlenirken, Intercontinental İstanbul'daki Safran restoranda KDV dahil 150 lira olacak.

Conrad İstanbul Bosphorus'taki Manzara restoranda iftar bedeli 135 lira, 6 yaşına kadar çocuklara ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklara da yüzde 50 indirimli olacak.

Swissotel The Bosphorus'taki Cafe Swiss restoranda içecekler dahil açık büfe ramazan menüsü 145 lira olarak belirlendi.

Wyndham Grand İstanbul Levent bünyesinde hizmet veren Careme restoran, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri, yöresel mutfakları ramazan ayı boyunca müşterileriyle buluşturuyor. Careme restoranda kişi başı içecekli iftarın fiyatı 95 lira olacak.

 

- Aile ve dostlara özel yemek odası

 

Fairmont Quasar İstanbul bünyesinde yer alan restoran Aila, menüsü ve canlı fasılıyla ramazan ayında keyifli ve lezzetli iftar sofralarına ev sahipliği yapacak. Canlı fasılın da eşlik edeceği Aila'da iftar sofraları, ramazan ayının başlayacağı 27 Mayıs'tan 24 Haziran'a kadar saat 20.00 ila 22.30'a kadar kurulmaya devam edecek. Dileyenler, aile ve dostlarıyla özel bir iftar sofrası kurmak için Aila'nın özel yemek odasını da tercih edebilecek. Menünün meşrubatlar dahil fiyatı kişi başı 99 liradan başlıyor.

Raffles İstanbul Zorlu Center'de yer alan Rocca da özel iftar menüleri ve canlı fasıl etkinliğiyle ramazanı karşılamaya hazırlanıyor. Rocca restoranda hazırlanan özel bölümde, lokum ve macun gibi geleneksel lezzetler yeniden keşfedilebilecek ve baharat köşesinde sayısız baharatın içinde bir tat ve koku şöleni yaşanabilecek. Sınırsız içecek ve çay ikramının da dahil olduğu açık büfe iftar menüsünün kişi başı fiyatı 185 lira. Rocca'da iftar menüsü 0-6 yaş arası çocuklara ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklar için yüzde 50 indirimli olacak.

Mövenpick Hotel Istanbul, 27 Mayıs-24 Haziran döneminde Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan lezzetlerle bezenmiş ve canlı fasılın eşlik ettiği iftar büfesi sunuyor. Otel bünyesindeki AzzuR restoranda iftar büfesi kişi başı KDV dahil 130 lira.

 

- Birinci sınıf restoranlarda iftar keyfi

 

İstanbul'un birinci sınıf restoranları da 5 yıldızlı otellerdeki gibi geleneksel lezzetleri fasıl eşliğinde açık büfe ve alakart olarak misafirlerine ramazan boyunca sunacak. Geleneksel iftariyeliklerin yanı sıra çeşitli sıcak ve soğuk başlangıçlar, ana yemekler ve ramazana özel tatlılardan oluşan iftar menüleri kişi başı 55-200 lira arasında değişiyor.

Kişi başı iftar menüsü Kızkulesi restoranda 160 lira, Feriye lokantasında 145-185 lira, Şazeli'de 130 lira, Hacı Abdullah'ta 55-110 lira, Kaşıbeyaz'da 120 lira ve Mabeyin restoranda 105 lira olarak belirlendi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerinde ise iftar tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et, salata, meşrubat ve çaydan oluşan fiks menü 35 lirayı buluyor.

Beltur'un işletmeciliğini yaptığı köşklerde ise kişi başı iftar 85 lira iken, Hidiv Kasrı'nda 90 liraya, Galata Kulesi'nde ise 95 liraya mal olacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER