ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ekim 2014 Salı 17:54

Kürtlerden o markaya büyük tepki

Kürtlerden o markaya büyük tepki

H&M markası IŞİD ile mücadele eden Kürt kadın savaşçılarının giydiği üniformanın benzerini tasarlaması büyük tepkilere neden oldu.


H&M markası şirket yetkilileri sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine özür diledi.

İsveçli bir moda perakendecisi olan H&M Sonbahar/Kış koleksiyonu için hazırladığı kıyafetleri yayınladı. Koleksiyobda yer alan bir model Kürtlerin tepksini çekti. Özellikle sosyal medyadan Kürt kullancılar zeytin yeşili rengindeki tulum tasarım için sert tepkiler gösterdi.

Tanıtım videosunda koleksiyonun en çarpıcı parçalarından olan yeşil renkli tulum, askeri bot ve bel kemeri ile desteklendiği görülüyor.

Bugün Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge savaşçılarının giydiği kıyafetlere çarpıcı şekilde benzerlikler taşıdığı iddia edildi.

Sosyal medya kullanıcıları genel olarak bu tasarımın Kürtlerin geleneksel kıyafeti olması ve aynı zamanda savaşan Kürtlerin sembolü haline gelmesi açısından bu kıyafeti sert dille eleştirdi.

H&M'nin bugün yaptığı açıklamada, koleksiyonda yer alan yeşil rekli tulumun Kürt yerel kıyafetiyle benzerlikler taşımasının tamamen tesadüf olduğunu söyledi. Ayrıca yapılan açıklamada bu durumdan dolayı özür dilediklerini belirtti.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER