ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Eylül 2014 Perşembe 12:03

Kurbanlıkların memleketi Afyonkarahisar!

Kurbanlıkların memleketi Afyonkarahisar!

Bu yıl Afyonkarahisar'dan yaklaşık 100 bin büyükbaş, 11 bin de küçükbaş kurbanlık sevkiyatının beklendiği bildirildi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık sevkleri ve hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda aldıkları tedbirlerin sıklaştırıldığını belirtti.

Geçen yıl Afyonkarahisar'dan yaklaşık 85 bin büyükbaş, 10 binde küçükbaş kurbanlık sevkiyatının yapıldığına değinen Arap, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı öncesi Afyonkarahisar'dan bu yıl yaklaşık 100 bin büyükbaş, 11 binde küçükbaş hayvan sevki olacağını düşünüyoruz. Sayının bu kadar çok olması nedeniyle de tedbirler alındı. Bu kapsamda özellikle karayollarının yardım istasyonunda sadece hayvan sevkleri işlerini yapacak bir personelimizi görevlendirdik. Ayrıca bir veteriner hekimimizi, besiciliğin yoğun olduğu yerlerde hayvan sevki sırasındaki işlemler için görevlendirdik."

-Hayvan sevkiyatını yapacak araçlara standart getirildi

Müdürlük olarak şap aşılama çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Arap, sevklerde hayvanların en az 15 gün veya 1 ay öncesinden aşılanmış olması gerektiğini söyledi.

"Ayrıca mevzuat gereği araçlara standardize getirildi" diyen Arap, araç şoförlerinin ve hayvan bakıcılarının bir takım belgeleri alma zorunluluğunun bulunduğunu kaydetti.

Hayvan sevklerinde araç yetersizliğinden kaynaklı sıkıntı yaşanmaması için 430 gerçek veya tüzel kişiye "nakliyeci yeterlilik belgesi" verdiklerini aktaran Arap, bu bilgilerinde kurum internet sitesinden yayınlandığını vurguladı.

Kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Arap, "Kurbanlık alacak vatandaşlarımız özellikle büyükbaş ve küçükbaş alacaksa mutlaka küpelerinin olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca pasaportlarını sorgulamaları lazım. Küpesinde trafik kodu 03'ün dışında bir numara barındıran hayvanların veteriner sağlık raporlarını görmeyi talep etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER