ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2014 Çarşamba 15:49

Kucağında bebeği ile hastane hastane gezdi

Kucağında bebeği ile hastane hastane gezdi

Suriyeli Ömer Cuma Salih, ölen 7 aylık bebeğinin cesedini ölüm raporu almak için hastane hastane dolaştırmak zorunda kaldı.


Adana'da yaşayan Suriyeli 35 yaşındaki Ömer Cuma Salih, evinde ölen 7 aylık erkek bebeği Faruk Salih'in cesedini ölüm raporu almak için hastane hastane dolaştırmak zorunda kaldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 8 ay önce Adana'ya yerleşen 5 çocuk babası Ömer Cuma Salih'in oğlu Faruk, hidrosefali hastası olarak dünyaya geldi. Uzun süre Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Faruk Salih, dün saat 18.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Onur Mahallesi'ndeki evinde hayatını kaybetti. Baba Salih, oğlunun defnedilmesi için ölüm raporu alınması gerektiği söylenince minik bebeğin cenazesini komşusu 43 yaşındaki İsmail İncebaldır'ın otomobili ile tedavi gördüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. İddiaya göre, buradan Aile Sağlığı Merkezi'ne yönlendirilen Suriyeli aile, sağlık merkezlerinin kapalı olması nedeniyle özel bir sağlık merkezine gitti. Buradan da 100. Yıl Mahallesi'nde olduğu söylenen Adana Adli Tıp Kurumu'na yönlendirildi. Minik Faruk'un cenazesini 100. Yıl Mahallesi'ne götüren baba Salih, Adli Tıp Kurumu'nun bu mahalle olmadığını öğrenince aynı bölgedeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne giderek yardım istedi. Sağlık merkezi yetkilileri bebeğin cesedini, bebek bakım ve emzirme odasına aldıktan sonra durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan doktor talep etti. Saat 01.00 sıralarında raporunu tamamlayan doktor, şüpheli ölüm nedeniyle ölü bebeği Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

KUCAĞINA ALAMADI

Yaşadığı üzüntüden dolayı bitkin görünen baba Salih, oğlunun cansız bedenini kucağına alamadı. Minik bebeğin cesedini, dayısı Saddam Salih kucağında taşıdı. Adana Adli Tıp Kurumu'na gidilirken de dayısı, aracın içinde yeğeninin cansız bedenini kucağından indirmedi. Oğlunun cansız bedenini otopsi yapılması için Adli Tıp Kurumu'na bırakan Suriyeli baba, daha sonra ifade vermek için Şakirpaşa Polis Merkezi'ne gitti.

Suriyeli bebeğin cenazesi yapılan otopsinin ardından tekrar ailesine teslim edilip bugün Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER