ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Mart 2014 Salı 11:48

Köyde seçim sonucu şimdiden belli

Köyde seçim sonucu şimdiden belli

Iğdır'da merkeze bağlı bir köyde 3 muhtar adayının ad ve soyadları Mehmet Öztürk olunca seçim sonucu şimdiden belli oldu.


Iğdır'da merkeze bağlı bir köyde ad ve soyadları aynı olan muhtar adayları, seçimde karışıklık yaşanmaması için oy pusulalarına babalarının isimlerini de yazdırdı.

Merkeze bağlı 170 haneli Gülpınar köyünde ad ve soyadları Mehmet Öztürk olan 3 muhtar adayı, bu nedenle seçimde sorun yaşamamak için Iğdır İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

Adaylar, babalarının isimlerini de oy pusulalarına yazdırarak, karışıklığı engellemeye çalıştı.

Muhtar adaylarından 52 yaşındaki Mehmet Öztürk, yaptığı açıklamada, köydeki diğer 2 muhtar adayının da kendisiyle aynı adı taşıdığını söyledi.

Benzerlik dolayısıyla seçmenlerin kime oy verecekleri konusunda şaşıracaklarını ifade eden Öztürk, "Bizim köyde her seçimde bu benzerlik sıkıntı oluyor. Biz de bu nedenle Iğdır İl Seçim Kurulu'na giderek sorunu çözüyoruz. Oy pusulasında kendi ismimizin önüne babamızın da ismini yazdırıyoruz. Yani seçim yapılırken babamızın ismini kullanmak zorunda kalıyoruz" dedi.

"Köyde 100'den fazla Mehmet Öztürk var"

 Öztürk, köylerinde Mehmet adının çok tercih edildiğini, aynı ad ve soyadı taşıyan 100 kişi bulunduğunu belirtti.

Köyün 170 haneli, bin 700 nüfuslu olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Nedense köyde ki herkes Mehmet isimini çok seviyor. Köyümüzün tamamı akraba. Bundan dolayı aday olan kişilerin adı ve soyadı aynıdır. Bu bazen sorun oluyor. Birçok devlet kayıtlarında bu isim ve soyadı benzerliğiyle karşılaşıyoruz. Dolayısıyla burada çok kişi babasının ismiyle tanınıyor. Köye bir resmi evrak geldiğinde ve üzerinde Mehmet Öztürk yazdığında kime ait olduğunu tespit edemiyoruz. Çünkü köyümüzde çok sayıda Mehmet Öztürk isminde kişi var. Köyümüz adeta Mehmetlerin köyü haline gelmiş. Yeni doğan çocuklara hala bu isim veriliyor. Bu isim burada çok yaygın bir şekilde kullanılıyor."

Öztürk, seçildiği takdirde köyü bulunduğu yerden başka bir yere taşıyacağını da belirterek, "Köyümüzün bulunduğu yer çok sıkıntılı bir yer. Dağın yamacında kurulan köyümüz aslında tehlike altındadır. Köyümüzün üst tarafı hep taş ve kayalıktır. Yukarıda eriyen Kar ve yağmur suları Sel tehlikesine neden oluyor. Sel olduğunda evlerimiz hasar görüyor. Bundan dolayı köyün başka bir yere taşınması için elimden gelen çalışmaları yapacağım" dedi.

Baba isimleri karışıklığı önleyecek

Adaylardan 49 yaşındaki Mehmet Öztürk de daha önce köyde iki dönem muhtarlık yaptığını anımsatarak, "Üçümüz muhtar adayıyız. Ad ve soyadlarımız aynı. Seçmenlerimizin rahat oy kullanmaları için biz de babalarımızın ismini kullanarak seçime gideceğiz" dedi.

Öztürk, köyün sorunlarını yakından bildiğini ifade ederek, "Bundan dolayı muhtar adayı oldum. Ben aynı zamanda köyde bakkal dükkanı işletiyorum. Umarım iyi olan kazanır" diye konuştu.

Köyün muhtarlığını yapan ve yeniden aday olan 66 yaşındaki Mehmet Öztürk ise bir dönemdir muhtarlık yaptığını söyledi.

Görevde bulunduğu sürede köye birçok hizmette bulunduğunu anlatan Öztürk, devam etmesi halinde kaldığı yerden devam edeceğini ifade etti.

Öztürk, isim karışıklığı yaşanmaması için her seçim dönemine babalarının isimleriyle katıldıklarına dikkati çekti. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER