ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:08

Korunan alanları 25 milyon kişi ziyaret etti

Korunan alanları 25 milyon kişi ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı koruması altındaki milli parklar ve tabiat parklarını ziyaret eden kişi sayısı geçen yıl 17 milyondan 25 milyona yükseldi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı koruması altındaki milli parklar ve tabiat parklarını geçen yıl 25 milyon kişi ziyaret etti.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün koruması altındaki alanlarda, ziyaretçilerin konforlu ve tabiatla iç içe vakit geçirmeleri amacıyla yapılan yatırımlar sürüyor.

Vatandaşların korunan alanlara gösterdiği yoğun ilgiden dolayı, Bakanlığın 2019 hedefi aşıldı. 2016'daki 17 milyon kişilik ziyaretçi sayısı, 2017'de 25 milyon kişiye ulaştı.

- Soğuksu Milli Parkı birinci

Korunan alanlar içinde Ankara Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, geçen yıl en çok ziyaretçi ağırlayan yer oldu. 2016'da ziyaretçi sayılarında ikinci sırada bulunan milli park, 2017'de 2 milyon 960 bin 614 ziyaretçiyle birinciliğe yükseldi.

Soğuksu Milli Parkı'nı 2 milyon 285 bin 554 ziyaretçiyle Gaziantep'teki Burç Tabiat Parkı takip etti. Üçüncülüğü ise Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Uludağ Milli Parkı aldı. Uludağ Milli Parkı'nı 1 milyon 608 bin kişi ziyaret etti.

Meryemana Tabiat Parkı, Marmaris Milli Parkı, Belgrad Ormanı, Akyokuş Tabiat Parkı, Abant Gölü Tabiat Parkı, Bolu-Gölcük Tabiat Parkı, Saklıkent Milli Parkları da ziyaretçi sayısı sıralamasında ilk ondaki korunan alanlar arasında yerini aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, korunan alanlara altyapı ve üstyapı anlamında büyük yatırım yaptıklarını belirtti. Eroğlu, "Yatırımlarımız, sayesinde bu alanlarımıza olan ilgi arttı. Vatandaşlarımız şehir stresinden uzaklaşarak, bu alanlarda rahatça nefes alabiliyorlar." ifadesini kullandı.

- "Mobil uygulama ile ziyaret kolaylaştı"

Ziyaretçi sayısının artmasında, Milli Parklar Mobil Uygulaması'nın da rolünün büyük olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Korunan alanları ziyaret etmek artık daha kolaylaştı çünkü uygulama sayesinde, milli park veya tabiat parklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, seyahatlerine başlamadan önce tabiatta gerçekleştireceği aktiviteye göre park seçebiliyor. Park sahasına nasıl gideceği hakkında rota oluşturabiliyor, hava durumunu ve giriş ücretlerini öğrenebiliyor, park hakkında bütün detay bilgilere kolayca ulaşabiliyor. Fotoğraf galerileri sayesinde park alanı hakkında önceden bir izlenim edinebiliyor. Ayrıca kullanıcılar uygulama içindeki haber, duyuru, anket modüllerinden güncel bilgi ve haberlere de ulaşabiliyor."

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER