ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 09:42

Köpekbalıkları Boğaz'da tehlike saçıyor

Köpekbalıkları Boğazda tehlike saçıyor

Aç kalan dev köpek balıkları, İstanbul Boğazı'na aktı.


İstanbul Üsküdar'da balıkçılar, önceki gece büyük bir tehlike atlattı. Boğaz'a sürü halinde gelen köpekbalıkları, balıkçı teknelerine saldırdı.

En küçükleri, takıldığı ağdan kurtulamadı. TAKVİM gazetesinin 1.5 yıl önce gündeme getirdiği köpek balıkları, yine Boğaz'da cirit atmaya başladı. Kız Kulesi açıklarında tekneyle balık avlayan Muzaffer Balcı ile arkadaşları, denizde büyük bir hareketlilik fark etti. Attıkları ağları topladıkları sırada dev bir köpek balığının ağlarına takıldığını gördü. Balcı ve arkadaşları, dev köpek balığını zorlukla tekneye çıkardı. 4 metre boyunda, 800 kilogram ağırlığındaki Pamuk cinsi köpek balığı, Balcı'nın Bulgurlu'daki balıkçı dükkanında sergilenmeye başlandı. Balıkçının önündeki dev canavarı gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı bile çektirdi.

İLK KEZ YAKALANDI

Balıkçı Muzaffer alcı, Üsküdar'da ilk defa bu kadar büyük köpek balığı yakalandığını belirterek "Gece saat 03.30 sıralarında Üsküdar Kız Kulesi açıklarında ağlarımızı denize bıraktığımız zaman ağlarımızda çok ağır bir ağırlık hissettik. Bu arada denizde de anormal bir dalgalanma oldu. Ağlarımızı çektik, baktık, köpek balığı. Arkadaşlar şaşırdı. Üsküdar'da ilk defa köpek balığı yakalanıyor, bu kadar büyüğü. Bunu dükkanımızda 2-3 gün sergileyeceğiz. Daha sonra kanserli olan hastalara ücretsiz dağıtacağız. Herkese 1 kilogram. Kansere iyi geldiği söyleniyor, çok faydalı bir balık cinsi" dedi. Balcı, daha önce de Boğaz'da köpek balığı olduğunu duyduklarını belirterek, "Sanırım sürü halinde geçiyorlardı. Küçük balıkları kovaladıklarını düşünüyorum. Tekneyi diğerlerinden zor kurtardık" diyerek dehşetin boyutunu anlattı.

iNSAN ETİNİ SEVEN PAMUK CANAVAR

BOY: 5-7 m 

AĞIRLIK: 1 ton DİŞLER: Jaws'tan daha iri ve keskin
KARAKTER: En saldırgan tür
YAŞADIĞI YER: Atlas Okyanusu, Büyük Okyanus
BESLENME: Balina, kaplumbağa ve en çok insan etini sever. Her şeyi yer...
HIZI: Saatte 30 mil... Bir denizaltıdan 3 kat daha hızlı derine iner...

Midesinde neler var?

Pamuk balığı, canavarların en korkunç türüdür. İnsan yiyici olarak bilinir. Gemilerden atılan artıkları yemek için onların peşinden ayrılmaz. Onların bu alışkanlığı, kölelik çağında, esir gemilerinden atılan zenci cesetlerini yemelerinden ötürü kazandıkları da söylenir. Avlanan bir Pamuk Balığı'nın midesinde şunlar bulunmuştur: İki koyun kafası, bir domuzun alt bölümü, tasmasıyla birlikte bir köpek fesi, eski bir ayakkabı, niteliği anlaşılmayan 100 kilo et, yarım düzine fişek... Hiç uyumaz, sürekli olarak yüzer ve av peşinde koşarlar. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER