ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2013 Cumartesi 12:37

Köpek bakın bebeği nasıl kurtardı

Köpek bakın bebeği nasıl kurtardı

Köpekler için kullanılan 'sadık dost' ifadesinin gerçekliği, kameraya yansıyan görüntülerle bir kez daha kanıtlandı.


Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde emekleyerek denize doğru giden bebeğin önüne geçerek durdurmaya çalışan köpek, görenleri hayran bıraktı.

Kabak Koyu'nda sahile getirdiği henüz emekleme dönemindeki bebeğini oynaması için kumlara bırakan anne, 'Cocker Spaniel' cinsi köpeğiyle ilgilendi. Bir süre sonra annenin sahilde başka bir işe dikkatini vermesiyle minik bebek, emekleyerek yarım metrelik dalgaların kıyıya vurduğu denize yöneldi.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER...


Bebeğin suya ulaşmasına 2- 3 metre kala tehlikeyi fark eden köpek, bebeğin yanına koştu. Denize doğru emeklemeye devam eden bebeğin önüne geçerek yere çöken köpek, bebeğin suya girmesini engellemeye çalıştı. Bu sırada köpeğin havlaması ve çevredekilerin uyarıları üzerine yaşananları fark edip koşarak gelen anne, bebeği kucaklayarak olası bir facianın önüne geçti.

Annenin bebeği denizden uzaklaştırmasıyla olup biteni izleyenler rahat bir nefes alırken, köpeğin bu davranışı sahildekileri hayranlık içinde bıraktı.

'ÇOK DUYGULANDIK'

Sahilde yaşananları kameraya kaydeden Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Mutlu, gördükleri karşısında çok duygulandıklarını dile getirdi. Arkadaşlarıyla birlikte doğa yürüyüşü için Kabak Koyu'na gittiklerini belirten Mutlu, köpeğin denize girmek üzere olan bebeğin önüne geçerek suya girmesini nasıl engellediğini anlattı. Hayvanların insan hayatına verdikleri değere canlı canlı şahitlik ettiklerini aktaran Mutlu, olayın ardından köpeğin sahibiyle iletişim kurmadıklarını söyledi.

'KÖPEĞİN ZEKASI ÖN PLANA ÇIKMIŞ'

Görüntüleri izleyerek köpeğin davranışlarını yorumlayan Enpati Veteriner Kliniği'nden Veteriner Hekim Enver Aykırı, köpeklerde sahiplerine karşı içgüdüsel bir koruma dürtüsü olduğunu söyledi. Bu dürtünün her zaman var olduğunu kaydeden Aykırı, bu olayda köpeğin zekasının da ön plana çıktığını vurguladı. Köpeğin hareketlerinin bir oyun sanılabileceğini dile getiren Aykırı, "Görüntülerde oyundan çok köpeğin minik bebeği korumaya çalıştığını açıkça görüyoruz. Önüne geçerek onun denize girmesini engelliyor. Köpeklerde bu duygular eğitim vermeksizin içgüdüsel olarak gelişiyor" dedi. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER