ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ocak 2013 Pazartesi 17:22

Kömür ocağında facia: 8 ölü

Kömür ocağında facia: 8 ölü

Kozlu'da maden ocağında, metan gazı faciası yaşandı. Patlama sonrası yayılan gazdan etkilenen madencilerden 8'inin cesedine ulaşıldı.


Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun Kozlu Müessesesi'ne ait kömür ocağında metan gazı patlaması sonucu oluşan göçükte 8 işçi hayatını kaybetti. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun Kozlu Müessesesi'ne ait kömür ocağında metan gazı patlaması sonucu oluşan göçükte 6 işçinin mahsur kaldığı duyurulmuştu. Ancak daha sonra TTK Genel Müdürü'nün açıklamasına göre 8 işçi hayatını kaybetti.

Kömür ocağında saat 13.00 sıralarında 630 metre derinlikteki metan patlamasıyla birlikte göçükte mahsur kalan madencilerin kurtarılması için ekipler harekete geçti. Maden kazalarında deneyimli Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun kurtarma ekipleri, göçükte mahsur kalan işçilere biran önce ulaşmaya çalışıyor.

GENEL MÜDÜRDEN AÇIKLAMA

Türkiye Taş Kömürü (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki galerinin başka bir bölümünde mahsur kalan 6 işçi yer üstüne sağ çıkarıldı. TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağının -630 kodunda kömür degajının ardından açığa çıkan metan gazı nedeniyle, kömür ocağının başka bir bölümünde mahsur kalan ve gaz nedeniyle yer üstüne çıkarılamayan 6 işçiye ulaşıldığını söyledi. Sağlık durumları iyi olan işçilerin yer üstüne çıkarıldığını ve kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğünü aktaran İnan, şunları kaydetti: "Metan gazından etkilenen ve göçük altında kalan işçilerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Son tespitlerimize göre, gazdan etkilenen ve göçük altında kalan işçi sayısının 9 olduğunu belirledik. Özel firma ile yaptığımız görüşme sonucunda, köyündeki kar nedeniyle işe gelmediğini belirlediğimiz maden işçisinin yerine, başka birinin görevlendirildiğini tespit ettik. 9 madenciden 8'inin hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. Bu rakam cenazelerin tamamına ulaştıktan sonra kesinlik kazanacak." 

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Türkiye Taş Kömürü (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında metan gazının açığa çıkması nedeniyle hayatını kaybeden 8 işçinin isimleri belli oldu.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden ocağında yaşamını yitiren işçilerin isimlerinin Hüseyin Kürekçi, Hasan Bozacı, Muharrem Yapıcı, Yüksel Koca, Ahmet Şekerci, Köksal Kadıoğlu, Muhsin Akyüz ve Satılmış Arslan olduğunu söyledi. Özçelik, işçilerden Hayrettin Dağkıran'ın ise kaza mahallinden sağ çıkarıldığını kaydetti.

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta bir maden ocağında meydana gelen patlama dolayısıyla ölenlere Allah'tan rahmet diledi. Erdoğan ayrıca ailelere ve Türk hakına sabırlar temenni etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gabon ziyareti çerçevesinde mevkidaşı Raymond Ndong Sima ile görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Zongukdak'taki maden kazası ile ilgili ailelerle ve Türk halkına başsağlığı diledi. Erdoğan, "Şu anda aldığım bir haberlere göre, Zonguldak, Kozlu'daki maden ocağındaki bir patlama neticesinde 8 vatandaşımız rahmeti olmuş. Şu anda gelen haber bu. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, ailelere ve milletimize sabırlar temenni ediyorum." dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER