ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 13:35

Kızılay'a bir oturumda 40 ünite kan bağışı

Kızılaya bir oturumda 40 ünite kan bağışı

Manavgat MYO, Kızılay'a 40 ünite kan bağışında bulundu .


Üniversiteli gençler, 'Kan anlık değil, sürekli ihtiyaç' kampanyası kapsamında Kızılay'a kan bağışında bulundu. Kampanya kapsamında Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) öğrencileri Kızılay'a bir oturumda 40 ünite kan bağışında bulundu.

    Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Müdürü Doç.Dr.Hacer Bakır Sert ise yaptığı açıklamada, kan bağışının bir duyarlı vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Sert, "Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanımızın hayatını kurtarmasının yanı sıra kan veren insanımızın sağlığını da olumlu etkiliyor, ait olma ve sosyal sorumluluk hissini geliştirerek ruhsal olarak da rahatlamasını sağlıyor. Bu düşüncelerle kan bağışı etkinliğine katılan öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

    Antalya Kızılay Kan Merkezi Doktoru Behçet Çırakkoca da Akdeniz Üniversitesi ve özel hastanelerde sıklıkla organ nakli ameliyatı olduğu için günlük ortalama 300 ünite kana ihtiyacın bulunduğunu söyledi. Bu bağlamda gönüllü kan bağışcı sayısı arttırmak için Antalya'nın 19 ilçesinde çalışma yaptıklarını belirten Çırakkoca, "Ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılamak ve Güvenli Kan Temini amacıyla bu tür etkinliklerle gönüllü bağışçılarımızdan kan alıyoruz." ifadesini kullandı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER