ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2014 Çarşamba 13:50

Kıymet Teyze mücadelesini bakın kim kazandı?

Kıymet Teyze mücadelesini bakın kim kazandı?

Edirne’de park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Teyze çok konuşulmuştu.


Edirne'de park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker'in direnişi ile gündeme gelen arsanın imar planının değişikliği kararının iptali için açılan davada Edirne İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Edirne’de park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker'e destek yeni seçilen Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'dan gelmiş, Başkan Gürkan, arsa ile ilgili yapılan işlemleri inceleyeceğini ve hukuki süreç netleşene kadar çalışmaların durdurulması talimatını vermişti.

Bugün de Edirne İdare Mahkemesi yürümtenin durdurulmasına karar verdi.

Mahallesindeki çocuk parkının olduğu alanın imara açılmasını önlemek için kepçenin önünde oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker, pek çok kişinin sevgisini kazandı.

Mahallesindeki çocuklar ve gençler, çocuk parkının imara açılmasını önlemek için kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker'e teşekkür etti. 1. Murat Mahallesi'nde, önceki gün, çocuk parkının olduğu alanın imara açılmasını önlemek için kepçenin önünde oturan Kıymet Peker, pek çok kişinin sevgisini kazandı. Çocuklar ve gençler de park alanında, Kıymet teyzelerine teşekkür etti.

Kıymet Peker'in elini öpen çocuklar, kendisine parklarına sahip çıktığı için teşekkür etti, beraberinde getirdikleri çiçekleri verdi.

Bir süre parkta çocuklarla sohbet eden Peker, sabah birçok gazetede fotoğraflarını, televizyonlarda görüntüsünü görüp destek telefonları alınca ne kadar doğru bir iş yaptığını anladığını söyledi. "Artık Türkiye'nin Kıymet teyzesiyim" diyen Peker, alanın güzel bir park olmasını istediğini belirtti. Aydınlığın, temiz havanın ve yeşilliğin değerini bilmek gerektiğini ifade eden Peker, "Buraya apartman yapacaklar, aydınlığımızı kapatacaklar. Çocuklar, gençler çiçeklerle elimi öpmeye geldiler. Bunu hep birlikte başardık" diye konuştu. Peker, ağabeyi yoğun bakıma alındığı için Bursa'ya hareket edeceğini, dönüşünde parkın oyuncaklarının yerine konmasını ve çocuk cıvıltılarının yeniden başlamasını istediğini vurguladı. 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER