ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2013 Cumartesi 13:01

Kesik boğaz cinayetine çifte tutuklama

Kesik boğaz cinayetine çifte tutuklama

Gerçekler ortaya çıktı. Genç kadın eşinden habersiz 6 yıl boyunca...


Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ndeki Tahtaköprü Sulama Barajı kenarında boğazı kesilerek ve taşla başı ezilmiş halde bulunan 33 yaşındaki İbrahim Halil Alkuş’un öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Baraj yakınlarında 25 Kasım’da erkek cesedi görenler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen jandarma, yaptığı araştırmada baraj kapağına 300 metre uzaklıkta yüzü tanınmayacak hale gelen erkek cesedini çıkardı. Yapılan ilk incelemede cesedin İbrahim Halil Alkuş’a ait olduğu saptandı. İnceleme sonucu Alkuş’un boğazının kesildiği, yüzünde kesici alet izleri bulunduğu ve başının da taşla ezilerek öldürüldüğü belirlendi.

YASAK AŞK CİNAYETİ!

İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı, cinayeti aydınlatmak için özel ekip oluşturdu. Ceset üzerinde ve bulunduğu bölgedeki kanıtları toplayan jandarmalar, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İbrahim Halil Alkuş’un üstünden çıkan cep telefonunun kayıtlarını inceleyen jandarmalar, Halil İbrahim Alkuş’un öldürülmesiyle ilgili olarak eşi 30 yaşındaki Günay Alkuş, baldızları 21 yaşındaki F.B., 24 yaşındaki K.V. ile 64 yaşındaki E.H., 35 yaşındaki Halil Korkutan ve 33 yaşındaki O.S’yi gözaltına aldı.

İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen şüpheliler, burada jandarmalar tarafından sorguya alındı. Sorguya alınan şüphelilerden öldürülenin eşi Günay Alkuş ile Halil Korkutan’ın arasında 6 yıldır süren gizli aşk olduğu ortaya çıktı. İbrahim Halil Alkuş’u öldürdüğü tespit edilen Korkutan, cinayeti gizli aşkı Günay’ın eşinden şiddet gördüğü için işlediğini öne sürdü.

"CANAVARCA HİSLE ADAM ÖLDÜRMEK"

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgusu tamamlanan 6 şüpheli, işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Bu sırada jandarmalar, hastane ve adliye çevresinde zırhlı araçlarla önlem aldı. Adliyede savcı tarafından sorgulanan şüphelilerden F.B., K.V., E.H. ve O.Ş. serbest bırakılırken; Günay Alkuş ile aralarında ilişki bulunduğu ileri sürülen Halil Korkutan, nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan Günay Alkuş, ’Tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek ve azmettirmek’, Halil Korkutan ise ’Tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan tutuklandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER