ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 11:20

Keçiörenli çocuklar, haklarını oyunla öğrendi

Keçiörenli çocuklar, haklarını oyunla öğrendi


Keçiören Belediyesi, yürüttüğü proje ve çalışmalarla çocukların bilinçlenmelerine de katkı sunuyor. Belediyenin hayata geçirdiği proje ile Keçiörenli çocuklara, tiyatro oyunu ile hakları anlatıldı.

Ankara Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Mutlu Çocuklar Derneği ve Gölgeler Tiyatrosu işbirliği ile Keçiören'deki ilköğretim öğrencilerine yönelik tiyatro oyunu sahnelendi. Çocuk hakları konusunu anlatan 'Kendi Oyununu Kendin Yaz' isimli oyun, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna Keçiören'deki 36 okuldan toplam 800 öğrenci katıldı.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 4 ilkesini temel alan ve çocuk masallarından yola çıkılarak senaryolaştırılan oyun, öğrencilerin sahip oldukları haklar konusunda bilinçlenmelerini sağladı. Tiyatro gösterisinin yanı sıra çocuk hakları konusunda hazırlanan resimler de tiyatro girişinde sergilendi. Bir çocuğun rüyasında gördüğü masal kahramanlarına çocuk haklarını öğretmesini anlatan 'Kendi Oyununu Kendin Yaz' isimli oyunun ayrıca Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) öğrencileri için de gösterimi yapıldı. Oyunu büyük bir ilgiyle izleyen KEDEM öğrencileri keyifli bir gün geçirdi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte izleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilerden oyunla ilgili görüşlerini dinledi. İnsan haklarının içerisinde çocuk haklarının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Ak, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda bilinçli bireyler olarak yetişmeleri için büyük bir çaba gösteriyoruz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz." dedi. Başkan Ak, çocuklara yönelik tiyatro gösterilerinin yanı sıra farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER