ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Aralık 2014 Çarşamba 11:46

Kardeşinin oyunu onu mağdur etti

Kardeşinin oyunu onu mağdur etti

Tahir Aydın, “Biz neden kimlik taşıyoruz. Ben hacı adamım. Hayatımda ağzıma alkol sürmedim. Bırakın alkol kullanmayı alkol satılan yerden alışveriş bile yapmadım. Nasıl ceza yazarsınız arkadaş” dedi.


Alkollü yakalanan kardeşinin verdiği ehliyet numarasına gıyabında ceza kesilen Tahir Aydın, “Biz neden kimlik taşıyoruz. Ben hacı adamım. Hayatımda ağzıma alkol sürmedim. Bırakın alkol kullanmayı alkol satılan yerden alışveriş bile yapmadım. Nasıl ceza yazarsınız arkadaş” dedi.

İzmir’in Gümüldür ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Tahir Aydın’ın İstanbul’da yaşayan kardeşi Mahir Aydın, geçen 23 Eylül’de gece otomobiliyle seyir halindeyken trafik polisi tarafından durduruldu ve 1.54 promil alkollü çıktı. Polis, Aydın’ın ehliyetine el koymak istedi. Ancak, ehliyetini ve kimliğini evde unuttuğunu söyleyen Mahir Aydın, kendini ağabeyi Tahir Aydın’ın ismiyle tanıtıp onun ehliyet numarasını verdi. Polis memurları da, numarasını aldıkları ehliyete alkollü araç kullanmaktan işlem yaparak ’gıyabi’ olarak el koydu. Olaydan 50 gün sonra olan bitenden habersiz Van’dan İzmir’e özel aracıyla yolculuk yapan Tahir Aydın, trafik denetiminde polisin ehliyetine el koyması üzerine neye uğradığını şaşırdı. Alkollü araç kullanmaktan cezası bulunduğunu öğrenen Tahir Aydın, polise bir yanlışlık olduğunu söylediyse de fayda etmedi. Hayatında alkol kullanmayan, alkol satılan yerden alışveriş bile etmeyen ve hacı olan Tahir Aydın, kardeşi ve polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

“KAMERA ŞAKASI ZANNETTİM, OTURDUM AĞLADIM”

Yolculuk yaparken Uşak’ta trafik polisleri tarafından durdurularak acı gerçeği tesadüfen öğrenen Tahir Aydın, yaşadıklarını şöyle anlattı: “10’uncu ayın 28’inde Van’dan eşimle beraber özel aracımla İzmir’e dönerken trafik kontrolüne girdim. Trafik polisi ehliyetimi alınca bayağı gecikti. Sonra geldi ve ‘Senin ehliyetin alkolden düşmüş’ dedi. Ben kamera şakası filan zannettim. Sonra ciddi olduğunu anladım. ’23 Eylül’de İstanbul Vatan Caddesi’nde saat 5:30’da 1.54 promil alkol ile ceza yemişsin’ dedi. Ben bırakın alkol içmeyi hayatta alkol satılan yerden alışveriş yapmıyorum. O kadar uyuz oluyorum alkole. Hacca gittim, eşimle beraber her sene umreye gidiyoruz. Baktım durum ciddi beni ve eşimi arabadan indirdiler. ‘Biz arabayı vermeyiz’ dediler. İkimiz eşimle orada oturduk ağladık. Araca el koydular."

İstanbul’da kullanılan aracın kime ait olduğunu sorduğunu anlatan Tahir Aydın, şunları söyledi: "Çünkü ben 20 senedir Gümüldür’de oturuyorum. Son dört senedir İstanbul’a hiç gitmedim. Yakup Gülgeldi diye birine ait olduğunu söylediler. Bu şahıs da benim gariban bir akrabam, hiç okuma yazması yok. Tek başına yolun bir tarafından bir tarafına geçemez, öyle bir insan. Yakup’a ulaştım, ‘Abi araç benim ama kardeşin kullanıyor aracımı’ dedi. O kullanmış deyince ben hemen anladım. Çünkü daha önce de alkolden 3 kere ehliyetini kaptırdı. Ehliyetinin iptal edilmemesi için benim kimlik bilgilerimi vermiş. Ama ben ehliyetime, kimliğime namusum kadar sahip çıkıyorum. Evde dahi saklıyorum çalınmasın.”

“HER SENE UMREYE GİDİYORUM”

Kesilen cezaları mecburen ödediğini aksi takdirde hacca gidemeyeceğini anlatan Tahir Aydın, “Başka birinin cezasını, suçsuz günahsız bana yazmışlar. Bu suçu bana yükleyen kadar da bu suça ortak olan polis memurları da suçludur. Eğer böyle sözle ceza yazılıyorsa bize neden kimlik, ehliyet veriliyor. Her sene umreye gidiyorum. Borcun olduğu zaman yurt dışına çıkamıyorsun. Baktım ki bu iş zaten bana patlayacak, mecbur kaldım. Benim hesaplarım, maaşlarım hepsi bloke oldu. Hacca tekrar gitmek için mecbur kaldım bu parayı ödemeye. Ben öyle bir mağdur edildim ki eşim hasta her gün Ege Üniversitesi’ne götürüyordum, ehliyetim olmadığı için götüremiyorum” diye konuştu.

33 sene TIR şoförlüğü yaptığını ve sadece hayatında 6 kere ceza yediğini belirten Aydın, alkolden hiç ceza kesilmediğini ifade etti.

“NASIL CEZA YAZARSINIZ ARKADAŞ”

Kardeşi de olsa böyle bir suçun affedilmeyeceğini dile getiren talihsiz adam sözlerini şöyle tamamladı: "Kardeşimin iki sayfa cezası var, 3 tane de alkolden cezası var. Türkiye’de adalet arıyorum. Benim kardeşim de olsa herkesin suçunu çekmesi lazım, kardeşimdir diye üstünü kapatırsam yarın bir daha bir şey yaparsa ikinci bir şansım olmayacak. Yarın başka bir suç işleyebilir. Benim çocuklarım ticaretle uğraşıyor. Bunların kimliğini kullanarak başka bir suç işleyebilir. Yapmış da işte bundan öte mağduriyet var mı? Türkiye’de milyonda bir kişinin başına gelir böyle bir şey. Polisin görevi ehliyet, ehliyet yoksa kimlik. Hiçbiri de yoksa bana nasıl ceza yazarsınız arkadaş. 1.54 promil alkollü bir insanın cezasını nasıl yazarsınız başkasına. Kardeşimle hiçbir problemim yok. Zaten alkolik bir adam, doğru düzgün düzeni olmayan bir adam. Huylu huyundan vazgeçmiyor. Ben bunu ona kar bırakırsam ona benzer başka bir iş yapar. Kimliğin cebinde olmasa içeri alınmıyorsun ama kimliksiz ceza yazılıyor.”

Tahir Aydın, Şubat ayının 14’ünde tekrar hacca gideceğini sözlerine ekledi.







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER