ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2013 Pazartesi 09:29

‘Karanlığın çocukları’ ilk kez güldü!

Karanlığın çocukları ilk kez güldü!

Amansız hastalıkla mücadele eden o çocuklara Türkiye kucak açtı!


Dilek Ufuk'un haberi Yazete.com- Özel

Bu bir gurur tablosu. Yardımsever halkımız o çocukları karanlığa terk etmedi. Ve beklenen iyi haber geldi.

Selçuk, Sinan ve Ali… Onlar aynı hastalıktan rahatsız 3 kardeş. 250 bin'de bir görülen bir hastalığın kurbanlarıydı.

O kardeşlerden en büyüğü Selçuk’un gözüne annesinin gözünden alınan kök hücre başarıyla nakledildi. 

Kanal D 'Doktorum' programı ve Altunizade Dünya Göz Hastanesi tarafından gönüllü olarak tüm masraflar karşılandı. Ameliyat Altunizade Op.Dr. Levent Akçay tarafından gerçekleştirildi.

Çocuklar için özel tasarlanan güneş ışınlarına karşı tam korumalı gözlükler  Altunizade Dünya Optik & NSA Optik tarafından çocuklara hediye edildi. Yardımlar Türkiye sınırları dışına taştı. Duyarlı halkımız telefonlarla her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.

SEÇİL ÖĞRETMEN ONLARA EL UZATTI 

İzmir- Örencik Köyü Zeybekler İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen Seçil Yörükoğlu Fidan, ilk ders günü dikkatini çeken bir öğrencisinin hastalığına duyarsız kalamamıştı. Karşılaştığı durum karşısında son derece üzülen Seçil öğretmen gerekli araştırmaların ardından harekete geçmişti.

Önce hastalık hakkında Araştırma yapmış daha sonra Kanal D'de yayınlanan ‘Doktorum' programına mail atarak 3 çocuğun sağlığına kavuşması için vesile olmuştu.

250 000' DE BİR GÖRÜLÜYOR! 

Onlar karanlığın çocukları! Onlar 250 bin'de bir görülen bir hastalığın kurbanları. Güneş ışınlarından rahatsız olan bu çocukların ışığa karşı aşırı rahatsızlıkları var. Bizim için hayat anlamına gelen Güneş onlar için öldürücü! Genelde bodrumda ya da ışıksız ortamda yaşıyorlar. Işıklı ortamda gözlerine perde inerek ciltte hasarlar oluşuyor. Ve vücut bu hasarı onaramıyor.
Bu rahatsızlıktan dolayı sosyal çevreden uzak yaşayan 3 çocuğun durumuna çare arayan Seçil öğretmenin bu davranışı büyük takdir topladı, herkese örnek oldu.

XERODERMA PIGMENTOSUM HASTALIĞI NEDİR?

Xeroderma Pigmentosum'' (XP) adlı hastalığa yakalanan bu çocuklar için güneş ışıkları büyük bir tehlike oluşturuyor. Xeroderma Pigmentosum hastaları, güneşin ultraviyole ışınlarına karşı aşırı duyarlılık gösteriyorlar.Deri hücreleri, güneş ışınlarının yol açtığı hasarı bir türlü tamir edemiyor. Birkaç dakika güneşte kalmaları halinde derilerinde kötü huylu tümörler oluşuyor.

Hastalık şimdilik tedavi edilemediğinden Xeroderma Pigmentosum mahkumları karanlıkta yaşamak zorunda. Ancak güneş ışığını geçirmeyen özel giysilerle gündüz vakti sokağa çıkabiliyorlar.


 

KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER