ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 21:31

Karaman'da resmi nikahı olmayanlara yardım edilecek

Karamanda resmi nikahı olmayanlara yardım edilecek


Karaman Kent Konseyi Hanımlar Meclisi Başkanı M. Hilal Uğurlu, resmi nikâhı olmayan ailelerin nikâhlarının kıyılmasına yardımcı olacaklarını belirtti.

Uğurlu yaptığı açıklamada toplumun temel direğinin aile olduğuna dikkatleri çekerek “Aileyi bir arada tutan, onu cemiyet içinde yücelten ise kadındır. Çocukları yetiştiren, eğiten, aileyi şefkatiyle doyuran, karnını tok, sırtını pek eyleyen yine kadın zümremizdir. Onu toplum katmanlarında hak ettiği yere oturtmak, yüceltmek toplumun yerine getirmek mecburiyetinde olduğu bir borçtur.” dedi.

Uğurlu, Karaman Kent Konseyi Hanımlar Meclisi olarak daha önce Karaman Belediyesi’nin de katkısıyla, “Şiddet Gören Kadınlara Yardım” servisini başlattıklarını belirterek “Şimdi yeni bir hizmetimizi sevgili Karamanlıların huzuruna sunuyoruz. Resmi nikahı olmayan ailelerin resmi nikahlarının kıyılmasına yardımcı olacağız. Dini nikâhları olduğu ve aile hayatlarını sürdürdükleri halde resmi nikâhlarını yaptırma fırsatı bulamayan bütün ailelerin Kadın Meclisimize başvurmasını bekliyoruz. Belediyemizin yardımlarıyla onların resmi nikâhlarını kıydıracağız ve onları topluma kazandıracağız.” dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER