ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2018 Perşembe 10:08

Karaköy İskelesi, 29 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak

Karaköy İskelesi, 29 Mayısta hizmet vermeye başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karaköy'ün yeni yüzer iskelesinin montaj çalışmaları başlarken, iskele 29 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karaköy'ün yeni yüzer iskelesinin montaj çalışmaları başlarken, iskele 29 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak.

Haliç Tersanesi'nden gece römorkörler eşliğinde Karaköy'e taşınan iskelenin montaj çalışmaları yapılıyor.

Yeni yerine yerleştirilen iskelenin, karadan bağlantısı yapıldı. Deniz dibi bağlantıları ise dalgıçlar tarafından yapılıyor. İskele içerisindeki bağlantı ve turnike yerleştirme işlerinin tamamlanması için işçiler çalışıyor.

İskele, gemi yanaşma testlerinin ardından 29 Mayıs'ta yolcu alımına başlayacak.

- Karaköy'ün yeni iskelesi

Deniz üzerinde yüzer şekilde tasarlanan iskele, 81 metre boyunda ve 27,6 metre genişliğinde yapıldı. Yüksekliği 3,5 metre olan yeni yüzer iskelenin ana güverteden çatıya yüksekliği ise 7,5 metre olarak inşa edildi.

Yaklaşık 2 bin ton ağırlığındaki iskele, toplamda 2 bin 236 metrekarelik bir alanı kapsıyor. İskelede, sancak ve deniz tarafından aynı anda 3 vapur yanaşabilecek. İskelenin elektrik sistemi, 2 güçlü jeneratör sistemi ile beslenecek. İskele, aynı anda 10 geminin bağlanabileceği özelliklerde tasarlandı.

İskele çok amaçlı salonu ve sosyal donatı alanları ve engelli erişimiyle Karaköy üzerinden deniz ulaşımının daha rahat kullanılmasını sağlayacak. İskelede tarihi yarımada ve Boğaz'a nazır kitap kafe, 151 metrekare kapalı alan ve 90 metrekare üstü kapalı terası ile yolculara hizmet verecek.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER