ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2017 Pazartesi 14:53

Karagöl'de sonbaharda "renklerin senfonisi" yaşanıyor

Karagölde sonbaharda "renklerin senfonisi" yaşanıyor

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Karagöl Tabiat Parkı, sonbaharda çok sayıda doğasever ve fotoğrafçıyı ağırlıyor


Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Karagöl Tabiat Parkı, sonbaharın bütün güzelliklerini gözler önüne sererken, çok sayıda doğasever ve fotoğrafçıyı ağırlıyor.

Çubuk ile Kızılcahamam ilçeleri arasında, Kavak ve Yıldırım dağlarının eteğinde, krater gölü olan Karagöl'ün her iki yamacı çam, söğüt, ıhlamur, meşe ve dağ kavağı ile çevrili. Bin 522 rakımlı Karagöl, doğal güzelliğiyle dikkati çekiyor. Karagöl'da sonbaharda ise adeta renklerin senfonisi yaşanıyor.

Ankara ve çevre illerden çok sayıda doğasever ve fotoğrafçı, Karagöl'ün sonbaharda sunduğu güzellikleri görmek ve fotoğraflamak için tabiat parkını ziyaret ediyor.

Karagöl’e yüz arkadaşıyla fotoğraf çekmek için geldiklerini söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü yöneticilerinden Fahrettin Metin, AA muhabirine, Karagöl'ün fotoğrafçılar için güzel bir yer olduğunu belirtti.

Metin, "Özellikle sonbahar fotoğrafları çekmek için çok iyi bir mekan. Ben de fotoğraf çektim ve gayet zevk aldım. Çok hoşuma gitti. Herkese tavsiye ediyorum, özellikle gelin ve damat çekimleri için mutlaka gelinecek bir mekan." dedi.

Karagöl'ün güzelliklerini fotoğraflayanlardan Ali İhsan Biçer de "Karagöl'ü çok duymuştuk ama gelmek bugün nasip oldu. Buranın güzelliğini kelimelerle anlatamamam, bizzat gelinip görülmesi gerekiyor. Bir de şunu söylemek istiyorum, 'Ankara'da gezilecek, görülecek yerler yok' diyen insanlara buralara gelmelerini tavsiye ediyorum. Bir kere olsun gelip görsünler bu güzellikleri." diye konuştu.

Arkadaşlarına Karagöl'e gelmelerini tavsiye ettiğini vurgulayan Zeynep Babacan da sonbaharda fotoğraflanacak en güzel yerlerden birinin tabiat parkı olduğunu söyledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER