ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Şubat 2014 Çarşamba 19:05

İstanbulluların imdadına Marmaray yetişti

İstanbulluların imdadına Marmaray yetişti

Yoğun sis İstanbul'da ulaşımı etkilemeye devam ediyor.


İstanbul Şehir Hatları seferlerinin bir kısmı sis nedeniyle sabahtan bu yana 3. kez iptal edildi.

Haber7'nin haberine göre; Kadıköy-Eminönü, Karaköy-Kadıköy, Karaköy-Haydarpaşa, Üsküdar-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Kadıköy-Kabataş ve Haliç Hattı'ndaki seferler sis nedeniyle karşılıklı olarak yapılamıyor.

Ayrıca Sirkeci-Harem hattındaki arabalı vapur seferleri de durduruldu. Diğer seferler düzenli olarak devam ediyor.
İstanbul'da sis, gece saatlerinden itibaren kendini gösterdi.

Özellikle iki boğaz köprüsü civarında ve kıyı bölgelerde etkili olan sis nedeniyle, gece zaman zaman görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü.

Bu saatlerde sisten etkilenmeyen deniz trafiğiyle ilgili, sabah saatlerinde Şehir Hatları İşletmesi'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, sisin deniz ulaşımını olumsuz etkilediği ve tüm seferlerin iptal edildiği duyuruldu. İlerleyen saatlerde seferler normale dönmüş ancak, saat 09.00 sularında, tüm seferlerin tekrar iptal edildiği duyurulmuştu.

VATANDAŞLAR MARMARAY'A AKIN ETTİ

İstanbul'u etkisi altına alan sis, deniz seferlerini aksatınca vatandaşlar Marmaray'a akın etti. Yoğunluk yaşanan Marmaray'da ek seferle konuldu.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren görünen sis akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Sisle birlikte deniz ulaşımı tamamen durdu. Üsküdar'dan Beşiktaş ve Emniönü'ne geçmeye çalışan vatandaşlar Marmaray'a akın etti. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesiyle Marmaray'da seferler arttırıldı.

10 dakikada bir yapılan seferler yoğunluk nedeni ile 7 dakikada bir yapılmaya başlandı. Marmaray sayesinde sisten etkilenmeden karşıya geçebildiklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililere teşekkür ettiler.

Öte yandan, sisten dolayı deniz ulaşımını kullanamayan bazı vatandaşlar da metrobüs ve dolmuşları tercih etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER