ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2017 Cuma 15:00

İstanbul kışa hazırlanıyor

İstanbul kışa hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kış şartları ile mücadele kapsamında kışa hazırlık toplantısı yapıldı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, kış şartları ile mücadele kapsamında kışa hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Bulut ve Dr. Çağatay Kalkancı'nın başkanlığındaki toplantıya, itfaiye, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Gıda ve Hayvancılık, Sağlık Daire Başkanlıkları, AKOM, Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İGDAŞ, İSTAÇ, İSFALT, Metro İstanbul şirketleri ile İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları işletmecisi İCA şirketi temsilcisi katıldı.

Toplantıda tüm birimlerin koordineli çalışacağı, ancak vatandaşların da çalışmalara destek vermelerinin hayatı daha da kolaylaştıracağı vurgulandı. Özellikle kış lastiği kullanımının yaygınlaştırılması gündeme geldi.

Toplantıda kış aylarında olması muhtemel kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmaları ele alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kış hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bin 347 araç ve iş makinası, 7 bin personelle üç vardiya halinde kışla mücadele çalışmaları yapılacağını belirtti. İstanbul'da 7 bin 373 kilometrelik güzergah ağında 363 müdahale noktasıyla kışa hazır olunduğu kaydedildi.

Köy içi yollarda kullanılmak üzere muhtarlıklara 145 kar kürüme bıçağı takılmış şoförlü traktörler verilecek. 6 kar kaplanı, otoyollar ve gerektiğinde havalimanı küreme çalışmalarına destek verecek. İBB ekipleri, gerekli durumlarda Karayolları ekiplerine araç takviyesi yapacak.

Araç kazaları ve kaymalar nedeniyle kapanan trafiğe müdahale etmek için 48 çekici vinç, Anadolu ve Avrupa yakalarının kritik noktalarında 24 saat hazır bekletilecek. Metrobüs güzergahında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 31 kışla mücadele aracı görev yapacak.

Kışla mücadele kapsamında 43 kritik nokta Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) ile takip edilecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 15 BEUS sistemi ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirilirken ek önlemler de alındı. İstanbul genelinde kritik noktalar ve kavşaklara ise vatandaşların kullanımı için tuz torbaları bırakılacak.

Kışla mücadele çalışmaları AKOM koordinasyonunda yürütülecek. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek.

Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecek. İlçe belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanelerine getirecek.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER