ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Aralık 2014 Cuma 01:07

İki katlı ev alevlere teslim oldu

İki katlı ev alevlere teslim oldu

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 5 kişilik ailenin yaşadığı iki katlı ev çıkan yangında alevlere teslim oldu.


Aile fertleri yanan evden çıkmayı başardı. Söndürme çalışmaları sırasında yüzüne tazyikli su gelen bir itfaiye eri yaralandı. Yangın güçlükle söndürülebildi.

İstiklal Mahallesi Altınışık Sokak'ta Zülkani Sert'e ait olduğu öğrenilen iki katlı evde, iddiaya göre, aile fertleri yemek yediği sırada yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Aile fertleri kendilerini dışarı atarak itfaiyeden yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Kentin bir çok yerinden görünen alevler geceyi aydınlattı.
İtfaiyeciler, alevlere müdahalede zorlandı. Vatandaşlar, itfaiyecilere tepki gösterdi. Evin çevresini güvenlik kordonuyla kapatan polis, vatandaşları uzaklaştırdı. AGDAŞ ve SEDAŞ ekipleri binanın doğalgaz ve elektriğini kesti.

Bazı vatandaşlar, alevleri kontrol altına almaya çalışan itfaiyecilere yardım etti. Alevlerin alt taraftaki apartmana ulaşmaması için yoğun çaba gösterildi.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'da olay yerine gelerek bilgi aldı. Alemdar, gazetecilere yaptığı açıklamada; "Bizi sevindiren yönü can kaybı, insanlarda bir şeyler yok. Kontrol altına alınıp söndürüldü. Tamamen söndürüldükten sonra yangının nereden kaynaklandığı, nereden çıktığını tespit etmiş olacağız" dedi.

11 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın, yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında yüzüne tazyikli su gelen bir itfaiyeci yaralandı. Yaralı itfaiyeciye müdahalesi olay yerinde bulunan sağlık ekibince yapıldı. Yangında iki katlı bina kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
















KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER