ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2014 Perşembe 14:32

Huzurevinde aşkı buldular

Huzurevinde aşkı buldular

Karabük’te bir huzurevinde kalan 63 yaşındaki Dursun Aslan Mirza ile 75 yaşındaki Kariye Kılıçer, düzenlenen törenle evlendi.


3 yıldır Yücel Huzurevi’nde kalan Dursun Aslan Mirza ile 1 yıl önce huzurevine gelen Kadriye Kılıçer, tanıştıktan bir süre sonra evlenme kararı aldı. Bu mutlu günlerinde çifti huzurevi sakinleri ve yetkilileri yalnız bırakmadı.

Alkışlar altında sahneye gelen yaşlı çift dans ederek oyun oynadı. Müdürlerinde eşlik ettiği yaşlı çift düğün pastası keserek birbirine ikram etti.Mutlulukları yüzlerine yansıyan yaşlı çiftin yüzüklerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı ve AFAD Müdürü Gazanfer Erbay taktı.

“GÜL VERDİM YUMUŞADI"

“Huzurevinde sofradan kalkıyor geziyor, açmadığı yada soymadığı erik ya da elma olsun bana bırakıp gülüp gidiyor. Bahçeye çıkıyorum geliyor altıma sandalye getiriyor. Bu dedim hep gülüyor ben şuna bir sorayım dedim. ’Eşin yaşıyor mu’ deyince ’hiç sorma’ dedi. ’Evlenmek istemiyor musun?’ dedim, hiç sesi çıkmadı. Bahçeden bir gül kopardım verdim eline. öyle usluca durdu. ‘Evet evlenmek istiyorum’ dedi. ’Benim biraz belim kambur düştüm, kabul eder misin’ dedim, ’olsun’ dedi. Yaşım da senden biraz büyük dedim, o da ’önemli değil’ dedi. Ben de ’oldu bu iş dedim’ ve evlenme teklifini ben yaptım” dedi.

"55 YIL MUTLULUK GÖRMEDİM"

"Kendisinin çok küçük yaşlarda evlendirildiğini anımsatarak evlenecek olan ve evlenen genç çiftlere de nasihat veren Kadriye Nine, “Evlenmek yuva kurmak çok iyi bir şey. Mutsuzluk ise çok zor. Ben hiç mutluluk görmedim. İnşallah şimdiden sonra görürüm. 55 sene evli yaşadım ve hiç mutlu olmadım. Mutlu olmak için ikimizin birbirini idare etmesi lazım” diye konuştu.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER