ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2013 Perşembe 09:54

Hem sigaraya hem de alkole bir yasak daha!

Hem sigaraya hem de alkole bir yasak daha!

Alkol için düzenlenen yasal düzenlemenin ardından konuyla ilgili yönetmelik değişikleri çıkmaya başladı.


Tütün mamulleri ve alkollü içkiler tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamayacak.

Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, tüketicinin kimlik belgesini isteyip yaşını kontrol edebilecek. Milliyet'te yer alan habere göre;Yönetmelikle gelen düzenlemeler şöyle sıralanıyor...

* İşyerlerinde alkollü içkilerin fiyatlarının bildirimi, alkollü içkilerin satışına tahsis edilmiş bölümlerde yer alması ve rakam ile yazıların 50 puntoyu aşmaması şartıyla yapılabilecek.
* Alkollü içkiler, otomatik satış makineleri ile satılamayacak, oyun makineleri veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edilemeyecek.
* Perakende veya açık olarak alkollü içki satışı yapmak üzere satış belgesi talep eden kişiler ile anılan faaliyetleri yürütmekte iken işyeri adresini değiştiren kişiler, işyerlerinin örgün eğitim kurumları ve dershanelerle öğrenci yurtları ve ibadethanelere en az 100 metre uzaklıkta bulunduğunu belgelemek zorunda olacak.
* Alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları ile bilimsel yayın ve faaliyetler düzenlenebilecek. Bunun için bölgedeki yetkili belediye veya mülki amirlikten alınmış izin gerekecek.
* Alkollü içkileri üretenler, ithal edenler ve pazarlayanlar her ne amaçla olursa olsun, teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak alkollü içki dağıtamayacaklar.

ÖZEL BÖLÜMDE SATILABİLECEK

* Alkollü içkiler sektöründe faaliyet gösteren firmaların kullandıkları araçlarda, bu ürünlere ilişkin markaların tanınmasını sağlayacak bir uygulamaya gidilemeyecek.
* Alkollü içkiler, sadece bu ürünlerin satışına tahsis edilmiş alanda bulunan satış ünitelerinde sergilenecek. Ürüne tahsis edilmiş muhafaza ve soğutma amaçlı üniteler de satış ünitesi kapsamında olacak.

WEB SITESİ TÜRKIYE’YE YASAK, YABANCIYA AÇIK!

Alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak, adını veya markasını içeren alan adı kullanılmak suretiyle reklam ve tanıtımına yönelik internet sitesi açılamayacak. Ancak Türkiye’de faaliyette bulunan alkollü içki üreticisi firmalar ihracat amacıyla, ülke içinden erişimini engellemeleri koşuluyla, ürettikleri ürünlerin yurt dışına yönelik reklam ve tanıtımını internet siteleri vasıtasıyla yapabilecek

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER