ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 21:07

Hayır Çarşısı ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek

Hayır Çarşısı ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek


Çankırı'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yürütülen çalışmalar sonucu kurulan Hayır Çarşısı, düzenlenen törenle açıldı.

        Eski aşevinde düzenlenen törene Vali Vahdettin Özcan, eşi Leyla Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Törende konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, çarşıda birinci el malzemelerinin bulunduğunu belirterek, amaçlarının muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayabilmek olduğunu söyledi.

        Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ise “Daha önce aşevi olarak kullanılan bu yer kapatıldı ve atıl hale geldi. Burayı değerlendirmek maksadıyla, giyim yardımlarını düzen içerisinde kişiye ulaştırmak için böyle bir yer açmak istedik. Sayın Valimizin İstanbul’da çevresi oldukça geniş olduğundan 1,5 yıldır çok ciddi yardımlar alıyorduk. Bu bakımdan böyle bir yerin açılmasının isabetli olacağını düşündük. Hayır Çarşısı’nı değişik üretici büyük firmalardan gelen ayni yardımlar doğrultusunda malzemelerle doldurduk. Sayın Valimizin girişimleriyle bu yardımlara geniş çaplı olarak devam edeceğiz. Ayrıca Çankırılı esnaflarımızın da birinci el olmak şartıyla bu tür yardımlarını kabul etmeye hazırız.” dedi.

        Vali Vahdettin Özcan da zaman zaman değişik firmalardan gelen toplu malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını hatırlattı. Vali Özcan, şunları kaydetti: "Şimdi ise bu malzemeleri bir yerde sergileyelim ve ihtiyaç sahiplerimizi rencide etmeden, aynı mağazaya giderek kıyafet alır gibi soyunma odasına girerek kendi bedenlerine uygun olan kıyafeti giyip gitmelerini sağlamak ve insanlarımıza yakın olmak. Bizim amacımız bu.”

        Hayır Çarşısı’nda mağazada satılan, hiç kullanılmamış ilk el malzemelerin olduğunu belirten Vali Özcan, bu tür yardımları yapmak isteyenlere de çağrıda bulundu.

        İl Müftüsü Arslan Türk’ün duasının ardından Vali Vahdettin Özcan’ın eşi Leyla Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay’ın eşi Özlem Togay ve İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı’nın eşi Nurten Dağlı tarafından Hayır Çarşısı’nın açılış kurdelesi kesildi ve Vali Özcan ve beraberindekiler tarafından stantlar gezildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER