ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2014 Perşembe 12:51

Hayali Polat Alemdar gibi olmak

Hayali Polat Alemdar gibi olmak

Suriye'deki iç savaşta sol ayağını kaybeden ve konteyner kentte çekilen kısa filmde rol alarak 5. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ödüle layık görülen 5 yaşındaki Suriyeli Ahmed el-Ahmar'ın dramı, yürek burkuyor.


Ülkesindeki iç savaşta bomba patlaması sonucu sol ayağını kaybeden ve konteyner kentte çekilen kısa filmde rol alarak 5. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ödüle layık görülen 5 yaşındaki Suriyeli Ahmed el-Ahmar'ın dramı, yürek burkuyor.

Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde kalan ve film festivalinin geçen hafta gerçekleştirilen ödül töreninde sahneye koltuk değnekleriyle çıkan el-Ahmar, annesi Fatma Cuhadar, babası Zekeriya, kardeşleri Muhammed ve Şehed el-Ahmar ile 16 ay önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi.  

Türkiye'ye gelmeden önce Halep'te yaşadıklarını anlatan el-Ahmar, kardeşiyle top oynarken evin avlusuna varil bombası düştüğünü belirtti.

Anne ve babası tarafından hastaneye götürüldüğünü ifade eden el-Ahmar, "Babama 'ayağıma ne oldu?' diye sordum. Babam, 'hiçbir şeyin yok, biz seni hastaneye götüreceğiz, iyileşeceksin' dedi" dedi.

Narkozun etkisinden kurtulduktan sonra sol ayağının olmadığını fark ettiğini dile getiren el-Ahmar, "Kendime geldikten sonra baktım ayağım yok. Babama sordum, 'baba ayağım nerede?' Babam da dedi ki 'biz bir sargıyla bağladık.' Yok dedim, ayağım kayıp. O ayağımı mezardan çıkartın, bana geri verin" diye konuştu.

Daha sonraki süreçte, babasıyla tedavi için hemen hemen her gün hastaneye gittiğini belirten el-Ahmar, savaştan çok korktuğunu, evleri yıkıldığı için çok üzüldüğünü ve ağladığını söyledi.

Ahmed el-Ahmar, iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de önce Kilis'e, ardından da Malatya'ya geldiklerini belirtti.

Koltuk değnekleriyle yürüyebildiğini ifade eden el-Ahmar, ayağından ameliyat olacağını ve ardından takılacak protezle yeniden yürüyebileceğini dile getirdi.

Suriye'de bulunan dedesini ve ninesini çok özlediğini belirten el-Ahmar, Malatya'yı sevdiğini fakat Suriye'ye dönmek istediğini kaydetti.  

"Büyüdüğüm zaman Polat Alemdar ve İbrahim Tatlıses gibi olmak istiyorum"

Hayatında ilk kez bir filmde rol aldığını ifade eden el-Ahmar, film festivalinde, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı tarafından kendisine ödül verildiğini anımsatarak, "Beni orada herkes alkışladı. Çok mutlu oldum" dedi.

Aldığı ödülü saklayacağını belirten el-Ahmar, "Büyüdüğüm zaman Polat Alemdar (Necati Şaşmaz) ve İbrahim Tatlıses gibi olmak istiyorum. Onları çok seviyorum" diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER