ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 15:43

Hapşırınca burnundan çıktı

Hapşırınca burnundan çıktı

Tatilde olduğu sırada hastalanan kadının hapşırması sonucu burnundan kurt çıktı.


Kadının burnundan çıkan kurtların, kanatlı bir sineğin larvalarını bırakması sonucu oluştuğu belirlenirken, genç kadın ameliyat edildi.,

TIP DÜNYASINDA ŞAŞKINLIK YARATTI

İstanbul’da yönetici asistanı olarak görev yapan Necla Çakır’ın başına gelenler tıp dünyasında şaşkınlığa neden oldu. Tatilde 2 gün boyunca aralıksız öksüren ve ardından hapşırmaya başlayan Necla Çakır’ın burnundan kurt çıkmaya başladı. Tatile gittiği ilde ve İstanbul’da 3 farklı hastaneye giden Necla Çakır’a önce alerji teşhisi konuldu. Son olarak Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Seyhan Alkan’a muayene olan Necla Çakır’ın yaşadığı ilginç olay ise bu muayenenin ardından ortaya çıktı. Necla Çakır’ın burnuna kanatlı bir sineğin girdiği ve burada larvalarını bırakarak, yumurtalardan kurtlar oluştuğu tespit edildi.

Necla Çakır’ın doktoru Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Seyhan Alkan, yaşanan olayın tıp dünyasında nadir görülen bir olay olduğunu belirterek, “Literatüre baktığımızda dünyanın farklı ülkelerinde çok nadir görülen bir olay. Türkiye’de de ilk defa görüldüğünü tespit ettim. Hadise şuydu; Burnundan üst üste hapşırıkların ardından kurtlar geliyor. Bunun üzerine biz endoskopik muayeneyi gerçekleştirdik. Bunun sonrasında burun içerisinde bazı şüpheli görünümler aldık. Ve ardından bir tomografi incelemesi yaptık. Tomografi incelemesinde de burnun sağ tarafında sinüs adını verdiğimiz boşluklarda bir şüpheli imaj aldık. Daha sonra hastamızı takibe aldık. Kendisi de son derece tedirgin ve telaşlıydı. Hapşırıkların ardından burnundan kurt gelmişti ve kendisi de fotoğraflamıştı” dedi.

ALERJİ TEŞHİSİ KOYDULAR

Ameliyatın ardından da olayın şokunu üzerinden atamayan Necla Çakır ise, yaşadıklarını anlattı. İstanbul dışında tatilde öksürük ve hapşırık nöbetine girdiğini anlatan Çakır, “Şehir dışındaydım. Öksürük krizine girdim. Bu öksürükler 2 gün boyunca sürdü. Bunun üzerine doktora gittim. Orda öksürüğün oluşturduğu tahribat nedeniyle farenjit teşhisi kondu bana. Üniversite hastanesinde kameralı muayene olmak istedim. Bana alerji teşhisi koydular. Daha sonra İstanbul’a geldim. Eğitim ve araştırma hastanesinde muayene oldum. Orda ilk kurdu çıkardım. Öksürük kesildi. Ama hapşırmaya devam ettim. İlk kurdu gördüğüm zaman ben alerji olmadığımı anladım” diye konuştu.

Daha sonra kendi doktoruma gittiğini vurgulayan Necla Çakır, “2 gün sonra yine hapşırıklarım başlayınca yine kurt çıkacağını düşündüm. Bunun üzerine daha iyi bir hastaneye gitmem gerektiğini düşündüm ve kendi doktoruma geldim. Bu hastaneye geldikten sonra da tekrar burnumdan bir kurt çıktı ve arkasından ameliyat oldum. İlginç biriyim. Şaşırmadım kendi halime” şeklinde konuştu.










KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER