ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2013 Salı 16:04

Haftasonu planı olanlar dikkat!

Haftasonu planı olanlar dikkat!

Balkanlar'ı etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk havanın Türkiye'ye doğru ilerleyeceği açıklandı.


Tüm yurdu etkileyecek kar ve soğuk hava geliyor. Perşembe gününden itibaren sıcaklıklar 6 derece birden düşecek. Trakya'da beklenen kar yağışının Marmara' yı da etkilemesi bekleniyor. Bulgaristan'da mevsimin ilk kar yağışı başladı. Soğuk ve yağışlı havaya hazır olun.

TRAKYA'DAN KAR GELİYOR

Devlet Meteoroloji İşleri, Trakya'ya kar uyarısı yaptı. Alınan bilgiye göre, Perşembe gününden itibaren kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sıcaklıkların çarşamba günü en yüksek 8-10 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. Perşembe gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Edirne ve Kırklareli'de kar bekleniyor. Soğuk havanın gece -1 -3 derece arasında olacağı öngörülüyor.

BULGARİSTAN'DA KAR ALARMI

Bulgaristan'da mevsimin ilk kar yağışı başladı. Ulusal Hidroloji ve Metereoloji Enstitüsü, ülkenin 11 ilinde kar ve tipi dolayısıyla sarı alarm, Kuzeydoğu Bulgaristan'ın 5 ilinde ise turuncu alarm ilan etti. Ana arterleri açık olmasına rağmen buzlanmanın oluştuğu bazı yerler araç trafiğine kapatıldı. Bugün rüzgar ve yağışın etkisini daha da artıracağı belirtildi.Öte yandan her zamanki gibi ilk kara en çok sevinen çocuklar sokaklara çıkarak kartopu oynamayı ihmal etmedi.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Antalya'da sahil kesimlerde çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Muğla sahilinde ise kuvvetli yağış, Kaş ve Anamur arasında ise fırtına bekleniyor

Meteoroloji, Antalya ve Muğla sahil kesimleri için kuvvetli yağış, Kaş ilçesinde ise fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının 20 derece olması beklenen Antalya, şiddetli ve gökgörültülü sağanaklı geçecek. Antalya sahil kesimlerde çok kuvvetli yer yer şiddetli, Muğla sahilinde ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Kaş ile Anamur arasında ise fırtına uyarısında bulunuldu.Rüzgar güney yönlerden kuvvetli, yağış anında yer yer fırtınamsı şeklinde esecek.

Hava sıcaklığının 14 derece olması beklenen Muğla, Isparta ve Burdur'da ise havanın parçalı bulutlu, kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER