ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 11:39

"Göremezsin" demişlerdi 5 yıl sonra ışığa kavuştu

"Göremezsin" demişlerdi 5 yıl sonra ışığa kavuştu

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 5 yıl boyunca, ‘Sen artık göremezsin’ denilen yaşlı adam, basit bir operasyonla yeniden görmeye başladı.


Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 5 yıl boyunca, ‘Sen artık göremezsin’ denilen yaşlı adam, basit bir operasyonla yeniden görmeye başladı. 5 yıl boyunca tek gözüyle yaşayan vatandaş, teşekkür için kendisini tedavi eden göz doktorunun yolunu tuttu.

Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Hacı Yıldırım, 5 yıl önce gözünde oluşan katarak dolayısıyla yüzde 96 oranında görme kaybı yaşadı. Birçok göz doktoruna giden Yıldırım’a doktorlar, ‘Artık sen görmezsin, gözün kör olmuş. Geri dönüş yok’ dediler. Tek gözle yaşamaya çalışan Yıldırım, umudunu son kez denemeye karar verdi. Elbistan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sezer Helvacı’ya muayene olan yaşlı adamın göz merceğinin arka kısmında kireçlenme tespit edildi.

Basit bir operasyondan geçirilen Hacı Yıldırım’a operasyon sonunda kısa süreli olarak ilaç tedavisi uygulandı. Aradan geçen bir haftanın sonunda kontrol amaçlı hastaneye gelen Yıldırım’ın gözünün tamamen açıldığı görüldü.

Tek gözlü olarak hastaneye gelen ve diğer gözünün de görmesiyle yeniden hayata bağlanan Yıldırım, “Ben 5 yıl boyunca birçok hastaneye ve doktora göründüm ama ‘Göz damarında çatlak oluşmuş, artık göremezsin’ diyerek geri gönderdiler. Son bir şans Dr. Sezer Helvacı’ya gittim ve sağ olsun yaptığı operasyon ile benim görmeyen gözümü de açtı. Şimdi eskisinden de iyi görüyorum. Emek veren sağlık ekibine ve Doktor Sezer Bey’e çok teşekkür ediyorum. Demek ki dermanı aramak gerekiyormuş” diye konuştu.

Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki polikliniğinde kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan Hacı Yıldırım’ı son kez kontrolden geçiren Dr. Sezer Helvacı ise “Hastamız bize geldiğinde neredeyse tamamen görmüyordu. Yaptığımız inceleme sonunda göz merceğinin arkasında kireçlenme belirledik. Kireci aldık ve kısa süre ilaç tedavisi önerdik. Yeniden kontrol amacıyla bize geldiğinde sağlığına kavuştuğunu gözlemledik. Gerçekten bu tür kireçlenmeleri görebilmek oldukça zor. Ancak bu kireçlenme insanların hayatını karartabiliyor. Hacı amcamıza bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyoruz. Bu tür güzel sonuçlar bizim çalışma şevkimizi daha da arttırıyor” ifadesini kullandı.







KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER