ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Nisan 2014 Çarşamba 14:20

Gördüklerinize inanamayacaksınız!

Gördüklerinize inanamayacaksınız!

Meyve bıçağı, çay kaşığı, ağaç dalı... midesinden tam 15 yabancı cisim çıktı.


Kütahya'da zihinsel engelli çocuğun midesinden meyve bıçağı, çay kaşığı, dondurma çubuğu, ağaç dalı gibi 15 yabancı cisim çıkarıldı. Ailesinin şikayeti üzerine şahsın röntgen filmi çekildi. Filmde hastanın midesinde çok sayıda metal eşya görülünce genç, ameliyata alındı. Hastanın midesinden 1 adet meyve bıçağı, 2 adet çay kaşığı, 4 adet dondurma çubuğu, 4 adet ağaç dalı, 1 adet pet şişe kapağı, 1 adet pipet, 1 adet kurşun kalem ve 1 adet de tükenmez kalem olmak üzere toplam 15 parça yabancı cisim çıkarıldı.

Ameliyat tam 3 saat sürdü

DPÜ Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bircan Savran ve DPÜ Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan Yrd Doç Dr Süleyman Coşgun ameliyatın yaklaşık 3 saat sürdüğünü kaydettiler. Savran, "Hastaya genel anestezi verilerek endoskopi yapıldı ve midesinde çok sayıda yabancı cisim olduğu görüldü. Hastanın midesinden 1 adet meyve bıçağı, 2 adet çay kaşığı, 4 adet dondurma çubuğu, 4 adet ağaç dalı, 1 adet pet şişe kapağı, 1 adet pipet, 1 adet kurşun kalem ve 1 adet de tükenmez kalem olmak üzere toplam 15 parça yabancı cisim çıkarıldı. İşlem yaklaşık 3 saat sürdü’’ dedi.

Bu kadar yabancı cisimi nasıl yuttu?

Ayrıca bu kadar yabacı cismin nasıl yutulduğu konusunda da hayretlerini gizlemeyen Dr. Savran ve Dr. Coşgun, ’’Bu durum inanılacak gibi bir durum değil. Hastanın boyu 15 cm’e kadar ulaşan ve delici-kesici özellikteki yabancı cisimleri yutarak midesine nasıl indirdiğini anlamak mümkün değil" diye konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER